Nå kan du koble GOG-kontoen din til Steam

Få DRM-fri tilgang på spill du har kjøpt på Steam.

GOG er allerede en tjeneste vi har sansen for her på Spillhistorie.no, takket være deres DRM-frie politikk og rike utvalg klassikere (selv om de har vært langt sløvere med utgivelser av gamle spill i 2016 enn tidligere år). Nå har tjenesten kommet opp med nok en bonus, nemlig GOG Connect.

Kort sagt går denne funksjonen ut på at hvis du kobler Steam-kontoen din opp mot GOG, kan du legge spill du har kjøpt på Steam inn i GOG-kontoen din, uten ekstra kostnad. Dermed får du DRM-frie versjoner av spillene, og dermed muligheten til å spille dem også om du av en eller annen grunn ikke skulle kunne logge deg inn på Steam. GOG har også av og til ekstrainnhold som Steam ikke har, og dette får du også tilgang på.

Midlertidige tilbud

Merk at tjenesten naturligvis kun gjelder spill som selges både på GOG og Steam, og der utgiveren går med på å aktivere denne muligheten. Det er også snakk om tidsbegrensninger her, så hvis du ikke utnytter deg av de spesifikke tilbudene når de er tilgjengelige, mister du dem.

GOG understreker at de reserverer seg retten til å fjerne produkter fra kontoen din om disse også fjernes fra Steam-kontoen din. Antakeligvis for å hindre misbruk, der brukere kjøper et spill på Steam, importerer det til GOG, og så hever kjøpet på Steam.

For øyeblikket dekkes 20 spill av GOG Connect-funksjonen. En full liste finner du hos GOG. Det ser ut til at du må importere dem innen fem dager.

Det virker forøvrig som tjenesten har litt startvansker. Jeg får i alle fall konstant feilmelding når jeg prøver.

2 kommentarer om “Nå kan du koble GOG-kontoen din til Steam”

  1. Jeg fikk det til å virke etterhvert i går kveld etter mye timeout, «something went wrong» og frekke forsøk på å fortelle meg at jeg ikke hadde noen eligible games!

    Ble noen få nye gog-saker ut av det.

    Svar
  2. Interessant konsept, å få DRM-frie spill fra kjøp av DRM-versjoner! Jeg koblet opp i dag, gikk med en gang. Men av mine nesten 150 spill var det kun 3 som var overførbare…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.