Order of Battle vil dekke hele den andre verdenskrigen

Det Pacific General-inspirerte strategispillet dropper fokuset på Stillehavet.

Det turbaserte strategispillet Order of Battle: Pacific ble lansert i fjor, og var i utgagnspunktet inspirert av SSI-klassikeren Pacific General. Som sin inspirasjonskilde er det et rimelig enkelt spill å lære, men det har nok av dybde. Spillet fant opprinnelig sted i Stillehavsområdet under andre verdenskrig, og fokuserte på krigføringen mellom USA og Japan.

Bilde fra Winter War-ekspansjonen.
Bilde fra Winter War-ekspansjonen.

I år ble spillets fokus endret litt, med en nedlastbar ekspansjonspakke som tok for seg vinterkrigen mellom Finland og Sovjet. Nå er det klart at dette bare var begynnelsen. Spillet skal nemlig gjennom store forandringer, og den mest åpenbare er at «Pacific» nå droppes fra tittelen, mens grunnversjonen av spillet nå blir gratis.

Kampanjene blir nedlastbart innhold

Nye Order of Battle kommer med en øvingskampanje, slik at nye spillere kan se om de liker konseptet. De to kampanjene i originalversjonen blir to separate ekspansjoner (en for USA og en for Japan). I tillegg blir selvsagt de øvrige ekspansjonene, inkludert Winter War, tilgjengelige. Senere vil det komme andre ekspansjoner, som tar for seg andre deler av verdenskrigen.

Når du har fullført gratisscenariet lagres spillet.
Når du har fullført gratisscenariet lagres spillet.

Det første oppdraget for hver av ekspansjonene (inkludert kommende utvidelser) vil forøvrig være gratis for alle. Litt som tradisjonelle demoer, altså.

Utviklerne understreker at for flerspiller, får du tilgang til alle fraksjonene i spillet kun ved å kjøpe én ekspansjon. Du trenger altså ikke kjøpe vinterkrigspakken for å få tilgang på Finland i flerspiller. Redigeringsverktøyet som lar deg designe egne scenarier blir også låst opp når du kjøper en av ekspansjonene.

Endringen vil skje gjennom en automatisk oppdatering. Eksisterende kunder får selvsagt tilgang på alle kampanjene de allerede eier. Mer informasjon kan du lese på det offisielle forumet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.