Hva med litt grottekravling fra Japan?

Stranger of Sword City er nå ute på PC.

I likhet med rollespill utviklet i vesten, kommer de japanske rollespillene i mange ulike former og fasonger. Den tradisjonelle JRPG-sjangeren er den mest kjente, men langt fra den eneste (og i mine øyne heller ikke den mest interessante). Japanerne er for eksempel også glad i førstepersons grottekravling.

Store fiender.
Store fiender.

Stranger of Sword City er et slikt spill, som kom ut på konsoll tidligere i år, og nå har funnet veien til Steam. Her må du navigere deg gjennom labyrintaktige huler fulle av monstre og skatter, med en gruppe bestående av seks helter. Spillet har taktisk, turbasert kamp og, i likhet med «roguelike»-spill, et system der spillfigurene kan dø for godt om de mister bevisstheten nok ganger.

Handlingen foregår i en mystisk fantasy-verden, der du havner etter at flyet du sitter i suser gjennom en portal. Du krasjlander ved en by, der innbyggerne umiddelbart blir overbevist om at du er den utvalgte redningspersonen som skal beskytte byen deres mot angripende monstre. Dermed er det bare å sette i gang, med utforsking, kamp, figurutvikling og alt det andre vi forventer i denne typen spill.

I forbindelse med lanseringen, har utviklerne gitt ut en trailer. Jeg vet ikke helt hvor matnyttig den er, men du kan jo ta en titt:

2 kommentarer om “Hva med litt grottekravling fra Japan?”

  1. Godsaker gnålte fælt om denne i går. Synes de karakterene ser i overkant frekke ut, men får håpe spillmekanismene er bedre!

    Svar
  2. Hørte jeg Wizardry 9? Kanskje ikke, men jo nærmere wiz8 jo bedre! Men etter litt mer lesing på Codexen så har entusiasmen min stilnet litt…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.