Last Days of Old Earth er ute nå

Turbasert strategispill satt til en klode som er i ferd med å dø.

Last Days of Old Earth er et turbasert strategispill med samlekortelementer, satt til en døende jordklode som nesten er tømt for naturressurser. Solen holder på å slukke, og for hver generasjon tvinges de overlevende menneskene til å reise lenger syd, der det fortsatt er varmt nok til at man kan overleve.

Kjølig strategi.
Kjølig strategi.

Problemet er bare at planeten også huser en gjeng roboter skapt av en for lengst utryddet sivilisasjon, som ikke ønsker å dele plassen med menneskene.

Kampanjen følger menneskenes fraksjon, men i frittstående spill og flerspiller kan du velge om du vil spille som menneskene eller robotene, og de to fraksjonene skal være svært forskjellige. Ved hjelp av «samlekort» kan du skreddersy dem i enda større grad. Du kan velge å ta med deg en balansert styrke med helter, infanteri, artilleri, luftenheter og stridsvogner, eller spesialisere deg i langt større grad.

Ute av «early access»

Kampsystemet.
Kampsystemet.

Last Days of Old Earth har vært en stund i «early access», men nå er det altså ferdigutviklet og tilgjengelig for salg både på Steam og direkte fra utgiver Slitherine. Steam-prisen er 170 kroner.

Spillet er åpenbart inspirert av en av mine personlige indie-favoritter fra det forrige tiåret, nemlig Cryptic Comets Armageddon Empires. Faktisk var Armageddon Empires-skaper Vic Davis tungt involvert i utviklingen på et tidlig stadie, og meningen var faktisk å lage en forbedret versjon av Armageddon Empires i stedet. Men så dukket en gjeng advokater opp, og ødela moroa.

Det postapokalyptiske Armageddon Empires var nemlig, i deres øyne, for likt «en stor og velkjent serie», og dermed ble spillet endret. Vic Davis er ikke lenger involvert i verken spillet, eller spillutvikling generelt.

 

2 kommentarer om “Last Days of Old Earth er ute nå”

  1. Jaså ja, ser ikke så dum ut denne. Ville lagt den til i ønskelista mi om jeg husket steampassordet akkurat nå…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.