Nintendo har annonsert mini-NES med 30 innebygde spill

Nostalgibombe som plugges rett i TV-en.

Vi har sett noen «Direct to TV»-konsoller i årenes løp, men nå har Nintendo for første gang latt seg friste inn i dette markedet. Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System skal lanseres i november, og kommer med 30 innebygde spill.

Kontrollere kan kjøpes separat.
Kontrollere kan kjøpes separat.

Komplett med kabler og håndkontroller

Systemet lanseres med en HDMI-kabel, en USB-kabel som brukes som strømkabel, og en håndkontroller laget i stil med den originale NES-kontrolleren. Kontrollere kan også kjøpes separat, noe som kommer godt med hvis man skal spille flerspiller – men systemet vil også støtte Wii U Classic Controller og Wii Classic Controller Pro.

Kontrolleren kan forøvrig også brukes med Virtual Console-spill på Wii U.

Spillene som inkluderes består både av klassiske, egenproduserte titler som Super Mario Bros 1-3, Donkey Kong, Metroid, Punch-Out!! og The Legend of Zelda, og gode tredjepartsspill som Bubble Bobble, Ninja Gaiden, Pac-Man, Ghosts’n’Goblins, Final Fantasy og Castlevania. En hendig liten detalj, er at alle spillene inkluderer lagremuligheter.

På det offisielle nettstedet kan du få informasjon om de ulike spillene som følger med, men her er en liste:

Balloon Fight
Bubble Bobble
Castlevania
Castlevania II: Simon’s Quest
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
Double Dragon II: The Revenge
Dr. Mario
Excitebike
Final Fantasy
Galaga
Ghosts’n’Goblins
Gradius
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
Mega Man 2
Metroid
Ninja Gaiden
Pac-Man
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
Super C
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Vi står neppe på Nintendos pressemeldingsliste, men så vidt jeg kan se har det verken blitt annonsert noen norsk pris eller lanseringsdato enda. Den britiske lanseringsdatoen for systemet er 11. november. Vi tipper vi ser konsollen her til lands omtrent samtidig. Amerikansk pris er visstnok 60 dollar (og 10 dollar for kontrollerne), men jeg tør ikke gjøre noen gjetninger om den norske.

4 kommentarer om “Nintendo har annonsert mini-NES med 30 innebygde spill”

  1. Absolutt, jeg har gjort det selv. Men det er ganske deilig med noe som bare fungerer også. Litt mer knot med RetroPie.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.