Her er en kul YouTube-kanal du bør ta en titt på

Se de første konsollene til Nintendo og Sega på den nye kanalen til The Centre for Computing History.

The Centre for Computing History er et britisk museum dedikert til gamle datamaskiner og spillkonsoller, og nå har de startet en YouTube-kanal der vi får se ulike greier i samlingen deres. Jeg har lagt inn de første tre videoene her – alle er ganske kule.

I denne videoen viser de den første konsollen Nintendo noensinne lagde, en Pong-maskin som kom ut 1977, på oppdrag for Mitsubishi. Denne lille saken var visstnok også den første farge-konsollen noensinne. På dette tidspunktet var selskapet allerede etablert i den japanske arkadespillindustrien:

I denne videoen tar de for seg et annet tidlig Nintendo-produkt – et bilspill ved navn TV Game Racing 112. Den kom i 1978, og 112 refererer til det totale antallet innstillingsmuligheter. Det er et bilspill, komplett med ratt (og muligheten til å koble to håndkontrollere til for flerspiller):

I denne videoen tar de for seg Nintendo-konkurrent Segas første hjemmekonsoll – ikke Master System, men SG-1000. Den ble lansert samtidig som Nintendos Famicom (som senere ble kjent som NES i vesten), men oppnådde ikke i nærheten av like mye suksess:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.