Individual Computers skal lage offisielle Commodore-produkter

Nytt selskap har sikret seg lisensen til Commodore-navnet – men vent! Dette selskapet er faktisk litt spesielt.

Commodore-navnet har blitt brukt på mye rart i årene som har gått siden Commodore Business Machines gikk konkurs på nittitallet, og stort sett har de nye produktene hatt fint lite med de klassiske maskinene deres å gjøre. Når vi nå hører at Commodore-navnet har havnet hos et nytt selskap, er det lett å være kyniske og se for seg en ny mobiltelefon med Commodore-logo eller noe slikt.

C64 Reloaded er et nytt Commodore 64-hovedkort.
C64 Reloaded er et nytt Commodore 64-hovedkort.

Men denne gangen har lisensen havnet hos et litt annerledes selskap – tyske Individual Computers, med Jens Schönfield i spissen. Det som gjør Individual Computers annerledes enn alle de tidligere brukerne av Commodore-lisensen, er at de allerede har Commodore- og Amiga-relaterte produkter som en del av kjernevirksomheten sin.

I fjor lanserte de for eksempel C64 Reloaded, som er et nytt Commodore 64-hovedkort – fullstendig kompatibelt med det originale systemet, men med flere forbedringer og redusert strømbruk. I praksis en ny Commodore 64, altså.

Nye hus for Commodore 64-maskinvaren din.
Nye hus for Commodore 64-maskinvaren din.

I en pressemelding forteller de at vi kan se frem til to nye versjoner av C64 Reloaded, og at de snart vil gi ut tekniske detaljer om disse. Men deres første produkt er noe helt annet, nemlig nye Commodore 64-bokser basert på Commodores egne C64c-former.

Dermed kan du flytte Commodore 64-maskinvaren din inn i et helt nytt hjem, i tilfelle den gamle boksen er slitt (eller du vil ha en boks i en annen farge). Disse vil lanseres i høst.

Det som er litt interessant her, er at med C64 Reloaded og nye bokser basert på de originale formene, har Individual Computer i omtrent alt som skal til for å faktisk starte produksjon av skikkelige Commodore 64-maskiner igjen. Samtidig er de et selskap som har lansert mange fantasifulle produkter (slik som Commodore 64-utvidelsen Turbo Chameleon) i årenes løp, så det kan godt tenkes at planene deres er enda mer ambisiøse enn som så.

 

5 kommentarer om “Individual Computers skal lage offisielle Commodore-produkter”

 1. Wow, det var virkelig gode nyheter. Individual Computers er bra saker. Nå blir det spennende å se hva som skjer framover. Mange venter på nyheter vedrørende de nye Amiga 1200-hovedkortene som Jens (Individual Computers) annonserte for en tid tilbake. Har forøvrig hatt god erfaring med deres produkter (Indivision og ACA-kort).

  Svar
  • Oi, det hadde jeg ikke hørt om. Men tipper kanskje at det blir litt fokus på C64-greier en stund nå. Ser for meg de kan komme opp med mye kult!

   Svar
   • Det er et ganske ambisiøst prosjekt. De har støvsugd markedet for relevante komponenter. Du finner mer informasjon her:

    http://wiki.icomp.de/wiki/Amiga_reloaded

    Mye spennende som pågår på Amiga fronten om dagen. Det mest interessante er kanskje utviklingen av Vampire-kortene. Finnes allerede på Amiga 600, men en versjon for både 500 og 1200 er under utvikling. Dette prosjektet er det ikke Individual Computers som står bak, bare så det er sagt, hehe. :)

    Svar
    • Virker spennende. Samtidig håper jeg at nye C64-produkter blir litt mindre «nisje» enn Amiga Reloaded ser ut til å bli. Tenker bl.a. på at man må putte inn CPU selv.

     Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.