Cossacks 3 er ute nå

Etter over ti års fravær, er Cossacks-serien tilbake.

Den ukrainske utvikleren GSC Game World er kanskje mest kjent for STALKER-serien, men det er ikke umulig at Cossacks-spillene var en større suksess. Kanskje er det derfor deres første spillutgivelse etter kanselleringen av STALKER 2 er Cossacks 3, et sanntidsstrategispill som virker veldig trofast mot de todimensjonale forgjengerne.

Bygg og krig.
Bygg og krig.

Klassisk sanntidsstrategi

Cossacks 3 er et isometrisk sanntidsstrategispill av den gamle skolen, der du må samle en bråte forskjellige ressurser og bruke disse til å bygge festninger og hærer. I likhet med forgjengerne skilter det med tusenvis av enheter på slagmarken samtidig. Vi loves også sjøslag, dataskapte spillmiljøer og kanonkuler styrt av realistisk fysikksimulering.

Spillet ble lansert i går kveld, og det ser ut som det gjør det ganske godt på Steam. Like over 600 brukeranmeldelser har det fått allerede, og en stor majoritet er positive. Det er imidlertid også mange kritiske røster, og generelt virker det som folk mener Cossacks 3 egentlig «bare» er Cossacks 1 i tre dimensjoner og HD-oppløsning. Så er man uenig i hvorvidt det er en god ting eller ikke.

Selv syntes jeg om ikke annet at det er moro at denne serien er tilbake, og spillet ser i alle fall veldig appellerende ut for en gammel fan av isometrisk sanntidsstrategi. Her er litt video:

Steam-prisen ligger i skrivende stund på 140 kroner. Det er ikke så galt. Lurer på om de gamle stortromme-enhetene fortsatt er med?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.