Spectrum-nostalgi på Steam

Hva med et stort eventyr i stil med de gamle Dizzy-spillene?

Slightly Magic kom opprinnelig til den britiske plattformen ZX Spectrum på nittitallet, og fikk en glovarm mottakelse fra de som fortsatt ikke hadde kvittet seg med sin gamle 8-bits-traver.

Spillet er et plattformeventyr av den typen gamle spillere antakeligvis forbinder med Dizzy-serien, der du styrer en figur rundt i et stort og åpent nettverk av skjermer, plukker opp ulike ting og bruker disse på riktig sted for å komme videre. Men det har også et interessant magisystem som du får tilgang på etter hvert.

Det er faktisk ganske sjarmerende, om du liker denslags (slik jeg gjør).

Han er tørst!
Han er tørst!

Ute på Steam nå

Nå har Slightly Magic blitt lansert på Steam. Nyversjonen ser nesten helt ut som originalspillet, men indie-studioet Potassium Frog har fikset på det irriterende «colour clash»-problemet som var så vanlig på ZX Spectrum (ettersom skjermen er delt inn i usynlige ruter, som kun kan inneholde et begrenset antall farger samtidig – her kan du finne ut hvordan det funket).

I tillegg legger du utvilsomt merke til at musikken ikke høres helt «Spectrum» ut (faktisk litt mer Amiga-aktig) – det er fordi den britiske spillmusikeren Allister Brimble (mest kjent for musikken til Team 17-spill som Project X, Superfrog og Full Contact) ha laget en ny versjon av lydsporet. Spillet har også fått et eget kommentar-spor der spillskaper Colin Jones forteller om utviklingen.

Slightly Magic koster deg i skrivende stund 24 kroner på Steam (fullpris er 40 kroner). Om du kjøper spillet, så kan jeg gi deg et lite hint om starten: For å gjøre de dragene i startrommene harmløse (slik at de ikke insta-dreper deg) må du finne drikke til dem. Legg merke til fargene. Ikke spør meg hvordan du skrur spillet av, forresten…

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.