Husker du Voodoo Vince?

Plattformhelten bringes tilbake for Xbox One og Windows.

Jeg skal innrømme at jeg for en gangs skyld må svare «nei» på spørsmålet i tittelen – Voodoo Vince-navnet virker vagt gjenkjennelig, men noe mer husker jeg ikke. Men jeg kan lese meg frem til at Voodoo Vince var et plattform/actionspill som fikk en rimelig god mottakelse da det ble lansert på den originale Xbox-konsollen i september 2003.

Spillet brukte visstnok litt spesiell kode, som sikret at det aldri funket med bakoverkompatibiliteten til Xbox 360, noe som kan være med å forklare hvorfor det er glemt. Vel, det og det faktum at mye av det europeiske spillmarkedet var ganske «meh» til hele Xbox-konsollen, og at Microsoft også glemte at den eksisterte så snart Xbox 360 begynte å nærme seg.

Nye Voodoo Vince.
Nye Voodoo Vince.

Nyversjon på vei

Nå kommer i alle fall Vince og spillet hans tilbake. Voodoo Vince: Remastered skal etter planen lanseres tidlig neste år, for Xbox One og Windows, og vi får en ny sjanse til å stifte bekjentskap med Vince. Som er en voodoo-dukke i New Orleans.

Nyversjonen skal være en helt nøyaktig gjengivelse av originalen, men med moderne HD-grafikk. Spillet følger Vince gjennom sumper, kirkegårder og det eksentriske, franske kvarteret i New Orleans (der den noe mer kjente spillhelten Gabriel Knight holder til), og lar deg bruke 30 ulike voodoo-angrep for å overvinne utfordringene du møter. Teaser:

Merkelig nok må spillet gjennom Greenlight på Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.