Nintendo Switch har blitt avduket

Endelig vet vi noe konkret om Nintendos neste konsoll, og navnet er Nintendo Switch!

Det har vært en lang ventetid for å få vite noe om Nintendos mystiske neste konsoll, kodenavn NX. Mange ventet at vi skulle få se en smakebit på E3 i år, men ingenting dukket opp.

De avtagbare kontrollerne kan både kobles til tavlen og til en mindre, sentral enhet uten skjerm.
De avtagbare kontrollerne kan både kobles til tavlen og til en mindre, sentral enhet uten skjerm.

Ryktene gikk på sensommeren om at NX skulle være en hybridkonsoll, og ryktene viste seg å være riktige. I dag publiserte nemlig Nintendo en video som viser konsollen i aksjon. Navnet på konsollen blir Nintendo Switch.

Hjemmekonsoll og utekonsoll

Ut i fra den tre og et halvt minutter lange videoen, vet vi nå at Nintendo Switch består av en bærbar enhet som kan kobles opp til et stativ som gjør den til en fullblods stuekonsoll. Vi får ikke vite noen tekniske detaljer, men personene vi ser på videoen spiller tydelig i HD på storskjerm. Kontrolleren ser ut som en blanding av Pro-kontrolleren til WiiU og en PlayStation-kontroll. Vi ser ingenting til bevegelseskontrollere av typen Wii brukte.

Nintendo Switch; Tavle, hjemmekonsoll-del og de avtagbare kontrollerne.
Nintendo Switch; Tavle, hjemmekonsoll-del og de avtagbare kontrollerne.

Derimot fikk vi se at man kan ta ut den bærbare tavlen som står i stuekonsollen og koble på to kontrollere på siden av denne. Da virker tavlen som en tynn versjon av WiiU-kontrolleren, og kan tas med ut på tur. Interessant nok virket det ut i fra videoen at grafikken på tavlen var en nedskalert utgave av det som vises på TV’en, og altså i langt bedre kvalitet enn det vi har vært vant med fra bærbare Nintendo-konsoller tidligere. Grafikken så veldig bra ut. Det skal bli interessant å se hvordan dette påvirker batteritiden.

Når man er på reise – videoen viste en flytur – kan man stille opp tavlen på et bord og koble fra de to kontrollerne på sidene. Tavlen har en uttagbar støtte, slik at den står oppstilt som en bilderamme, og man kan lene seg tilbake i flysetet og spille. I fly-sekvensen spiller personen med en kontroller i hver hånd, men senere i videoen får vi se en kvinne som spiller med de samme kontrollerne, men denne gangen koblet sammen med et element i midten.

Videoen viste også at Switch bruker spillkassetter på samme måte som 3DS, og at den har hodetelefon-utgang. Ta den, Apple! Amiiboer ble ikke vist i bruk, men figurerer i bakgrunnen av videoen. Mer interessant for en Mario-fan som undertegnede var dog at vi i noen sekunder fikk se et nytt Mario-spill. I 3D, lik det vi fikk med Galaxy-spillene! Ryktene gikk tidligere i dag at årsaken til den sene annonseringen av Switch var på grunn av problemer med ytelsen på det kommende Mario-spillet. Hvem vet, men det vi fikk se i dag så helt nydelig ut.

Andre spill vi fikk et kort glimt av, var Zelda: Breath of the Wild, Splatoon, noe som så ut til å være Skyrim, Mario Kart og et basketballspill.

Nintendo Switch kommer i mars 2017, men ingen pris eller spesifikasjoner ble annonsert i dag. Hele den tre og et halvt minutt lange videoen kan sees her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.