BatMUD kommer til Steam

Dette massive flerspillerspillet ble først lansert i 1990, og har vært under konstant utvikling siden den tid. Nå kommer det (sannsynligvis) til Steam.

Du har sikkert hørt om MUD-spill, som regnes som forgjengeren til dagens MMORPG-spill (selv om man da strengt tatt glemmer spill som Avatar på PLATO). Disse tekstbaserte flerspillerspillene har underholdt modige spillere helt siden sjangeren ble introdusert med det originale MUD – eller Multi User Dungeon – i 1980.

Ja, det virker i grunnen litt komplisert.
Ja, det virker i grunnen litt komplisert.

Finsk MUD-spill fra 1990

Et av de mest populære, og også mest omfattende, spillene i sjangeren er BatMUD. Dette finske spillet ble først lansert i 1990, og blitt utviklet og utvidet videre helt siden da. Totalt har faktisk over 200 mennesker vært delaktig i utviklingen i årenes løp.

Nå har gruppen bak spillet lagt det inn i Steams Greenlight-system, der folk kan stemme på det. Om det får nok stemmer, får det innpass på Steam-butikken. Skjønt, om er nok feil ord å bruke. Med tanke på hvor populært BatMUD faktisk er, kan vi egentlig være nokså sikre på at det vil få de nødvendige stemmene.

Som vanlig i denne typen spill, skaper du en figur og slippes løs i en svær og åpen verden, der du kan gjøre nesten hva du vil. Spillet har blant annet byer bygd av spillerne, muligheten til å reise over havet i skip, og mulighet til å drive handel med andre. Totalt har det over 16 000 unike rom.

 

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.