BatMUD kommer til Steam

Dette massive flerspillerspillet ble først lansert i 1990, og har vært under konstant utvikling siden den tid. Nå kommer det (sannsynligvis) til Steam.

Du har sikkert hørt om MUD-spill, som regnes som forgjengeren til dagens MMORPG-spill (selv om man da strengt tatt glemmer spill som Avatar på PLATO). Disse tekstbaserte flerspillerspillene har underholdt modige spillere helt siden sjangeren ble introdusert med det originale MUD – eller Multi User Dungeon – i 1980.

Ja, det virker i grunnen litt komplisert.
Ja, det virker i grunnen litt komplisert.

Finsk MUD-spill fra 1990

Et av de mest populære, og også mest omfattende, spillene i sjangeren er BatMUD. Dette finske spillet ble først lansert i 1990, og blitt utviklet og utvidet videre helt siden da. Totalt har faktisk over 200 mennesker vært delaktig i utviklingen i årenes løp.

Nå har gruppen bak spillet lagt det inn i Steams Greenlight-system, der folk kan stemme på det. Om det får nok stemmer, får det innpass på Steam-butikken. Skjønt, om er nok feil ord å bruke. Med tanke på hvor populært BatMUD faktisk er, kan vi egentlig være nokså sikre på at det vil få de nødvendige stemmene.

Som vanlig i denne typen spill, skaper du en figur og slippes løs i en svær og åpen verden, der du kan gjøre nesten hva du vil. Spillet har blant annet byer bygd av spillerne, muligheten til å reise over havet i skip, og mulighet til å drive handel med andre. Totalt har det over 16 000 unike rom.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.