Super Samurai er nå på Kickstarter

Moderne oppfølger til First Samurai, laget av originalskaperne.

I forrige uke nevnte jeg at Raffaele Cecco og Mev Dinc har startet et nytt spillstudio, og vil lage en slags oppfølger til Amiga-klassikeren First Samurai. I helgen startet folkefinansieringskampanjen, og dermed fikk vi litt mer informasjon om det kommende spillet.

Super Samurai: Temples of Time skal være en fullstendig tredimensjonal gjenskapning av originalspillet, og det ser ut som både nivåene og spillmekanismene skal være inspirert av de vi fant i originalen. Samtidig loves vi nye funksjoner, og nye angrep (både uten våpen, med sverd og ved hjelp av magi). I tillegg skal tid spille en viktig rolle, og man vil kunne reise frem og tilbake i tid for å for eksempel manipulere nåtiden i fortiden ved hjelp av gjenstander man har hentet i fremtiden.

En super samurai.
En super samurai.

Hvordan alt dette skal fungere gjenstår å se, men det er jo interessant at man prøver seg på noe nytt i stedet for å bare gjenskape tidligere spill (selv om jeg er en av dem som syntes trofaste nyversjoner har sin plass, det også).

Treg start

Kampanjen har ikke akkurat fått noen pangstart, og jeg må innrømme at jeg tror den hadde gjort det litt bedre i Kickstarters glansdager enn nå. First Samurai er kanskje heller ikke den sterkeste merkevaren fra Amiga og Commodore 64, selv om jeg tipper veldig mange eiere av Commodores datamaskiner har vært innom First eller Second Samurai.

Kanskje er det heller utviklerne som er merkevaren her – Raffaele Cecco sto blant annet bak Exolon, Cybernoid-spillene og Stormlord, som alle ble utgitt av Hewson Consultants. Han var også ansvarlig for design og programmering på det originale First Samurai. Mev Dinc hadde erfaring fra The Last Ninja, og var senere med å grunnlegge spillstudioet bak First Samurai, Vivid Image. De sto også for spill som Hammerfist og Street Racer.

Musikken er det en annen veteran som står for: Allister Brimble, som er mest kjent for låtene han lagde for Team 17-spill som Project X, Alien Breed og Full Contact. Og til sist (av veteranene) finner vi Bill Harbison, som lager grafikk. Hans rulleblad inkluderer Batman: The Movie, Jurassic Park og, eh, Runescape. Her er Kickstarter-videoen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.