Rob Hubbard får æresgrad av skotsk universitet

For sin lange karriere som musikkskaper for spill. Her er noen av de kuleste Rob Hubbard-låtene.

For Commodore 64-brukere er Rob Hubbard et kjent navn – han lagde noe av den heftigste spillmusikken på plattformen, og man visste alltid at man kunne forvente kvalitet når det var han som sto for lydsporet. I tillegg var han svært effektiv, og på åttitallet lagde han musikk for godt over 70 forskjellige spill.

Heder og ære

Nå har Abertay University i Dundee i Skotland annonsert at han er en av en håndfull viktigheter som skal få æresgrad der neste fredag. Hubbard er mest kjent for sine Commodore 64-låter, men skapte musikk for en rekke andre plattformer også, og hadde senere en lang karriere hos Electronic Arts.

Jeg kjenner best til Commodore 64-musikken hans, så her er noen av mine favoritter fra plattformen (inkludert et par som jeg nevnte i en større artikkel om herlig Commodore 64-musikk).

Sanxion Loader/Thalamusic

Monty on the Run

Nemesis the Warlock

Warhawk

Crazy Comets

Zoids

Jeg kunne fortsatt, men må jo overlate noen til kommentarfeltet også (hint, hint!)

Via Gamasutra. Bildet av Rob Hubbard i toppen er basert på et skjermskudd fra dokumentarfilmen From Bedrooms to Billions, der Hubbard intervjues.

2 kommentarer om “Rob Hubbard får æresgrad av skotsk universitet”

  1. Whaaat! Det er UMULIG å nevne Rob Hubbards musikk uten å få med det fantastiske lydsporet fra Delta, av Stavros Fasoulas (Thalamus.) In-game musikken er i mine ører det beste som noensinne er skapt av stemningsfull spill-musikk.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.