En samling nye retrospill

Spillhistories hovedkvarter har fått noen harde pakker.

For en stund siden lagde jeg en liten post om nylige innkjøp av retrospill, og siden den tid har samlingen fått noen nye tillegg. Her er det flere interessante spill, som jeg håper å kunne skrive litt om i fremtiden (samt én kjip kassett som jeg allerede har begynt å skrive om). Alt er for Commodore 64 denne gangen.

The Bard's Tale på kassett. Ikke den kuleste versjonen, men fascinerende likevel.
The Bard’s Tale på kassett. Ikke den kuleste versjonen, men fascinerende likevel.

The Bard’s Tale

Det første rollespillet i Brian Fargos kjente serie, som får et nytt tillegg «snart». Dette er kassettversjonen for Commodore 64 – jeg har veldig lyst på de originale utgavene, men jeg har ikke funnet dem til en okay pris. Men kassettversjonen er i seg selv interessant, siden … vel, dette er ikke akkurat et spill jeg hadde sett for meg at funket på kassett. Rollespill er stort sett avhengige av å kunne laste inn data dynamisk underveis, og det er jo i praksis umulig på kassett.

Space Shuttle

En romfergesimulator laget av Activision. Jeg vet veldig lite om dette spillet, men gleder meg til å finne ut mer. Sære simulatorer er noe jeg har veldig sansen for. En ganske slitt eske, men innholdet er det ikke noe i veien med (og det er jo bra, siden dette neppe er en type spill man kjører i gang uten tilgang på manual).

Stix

Et av favorittspillene mine på Commodore 64. Det er inspirert av Qix fra arkadehallene, men er i mine øyne et renere og bedre spill. Og i tillegg er det et lerret for abstrakte kunstverk. Jeg har aldri hatt en original versjon av dette, så jeg kunne ikke la sjansen gå forbi da jeg fikk den.

B.C.’s Quest for Tires

En annen favoritt fra gamle dager, denne har jeg også skrevet tilbakeblikk på her på Spillhistorie.no.

Klassiker fra LucasArts.
Klassiker fra LucasArts.

Rescue on Fractalus

Dette var et av de to første spillene LucasArts (som da het LucasFilm Games) lagde, og det er et skikkelig kult romspill der du må redde strandede astronauter på en planet kontrollert av fienden. Jeg skrev om dette spillet på Gamer.no for en tid tilbake, og tiden er kanskje moden for en ny titt (de tidlige 3D-spillene fra LucasArts er alle veldig interessante, så det lukter en serie).

Yes, Prime Minister

Ja, du leste riktig. Dette er et offisielt lisensspill basert på den britiske komiserien ved samme navn. Spillet er et slags politisk strategispill der du får rollen som statsminister. Politiske strategispill er en annen favoritt hos meg, så dette må jeg selvsagt ta en titt på.

PSI-5 Trading Company

Handel og strategi i verdensrommet. Jeg har bare så vidt prøvd dette spillet tidligere, men det syntes det virket veldig fascinerende. Det kommer fra Accolade, som lagde flere av de virkelig store, amerikanske Commodore 64-klassikerne.

Det gøyeste bowlingspillet jeg har spilt.
Det gøyeste bowlingspillet jeg har spilt.

10th Frame

Et veldig godt bowlingspill fra Access Software, der de brukte samme «rotoscoping»-teknikk som med Leaderboard-spillene for å skape en realistisk animert spillfigur. Access Software var et kjent navn på Commodore 64, med spill som Beach Head og Raid over Moscow på rullebladet. Senere ble de selvsagt mer kjent for golfspillene i Links-serien og Tex Murphy-eventyrene.

Valhalla

Dette er et tidlig tekst/grafikk-eventyr som blir veldig interessant å ta en titt på. Spillet fikk mye ros i Storbritannia da det kom i 1984, men i resten av verden er det rimelig ukjent.

Rogue

En Commodore 64-versjon av stormaskin-klassikeren, utgitt av Mastertronic. Jeg har ærlig talt ikke kjempestor tro på dette spillet, men det blir interessant å teste.

Soft Aid – forgjengeren til Humble Bundle.
Soft Aid – forgjengeren til Humble Bundle.

Cassette 50

Jeg har allerede begynt å skrive mine erfaringer fra denne fabelaktige kassetten her på Spillhistorie.no.

Soft Aid

En mye mer interessant spillsamling, gitt ut i forbindelse med BandAid-kampanjen på åttitallet. Den ene siden av kassetten er full av spill, den andre har BandAid-låten Do they know it’s Christmas. Forgjengeren til dagens Humble Bundle, altså. Dette var også en av de første «skikkelige» spillsamlingene på Commodore 64 – etter hvert ble slike samlinger svært populære. Spillene på denne samlingen er av litt ymse kvalitet, men noen er skikkelig gode.

Nå tror jeg at jeg har kjøpt nok Commodore 64-spill for en stund, selv om jeg sikkert vil finne ett og annet spill som virker kult. Det er flere her som jeg har lyst til å skrive om, hvis jeg bare får tid.

Har du kjøpt noe spennende i det siste? Fortell gjerne i kommentarfeltet! Her er et lite galleri med alle spilleskene:

2 kommentarer om “En samling nye retrospill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.