Civilization-serien har kommet til GOG

DRM-frie versjoner av Civilization IV og III er ute nå. Er det lov å håpe på de to første spillene også?

Om du er en tilhenger av Civilization-serien, men ikke kan fordra Steam, så har vi gode nyheter til deg. Civilization III og Civilization IV er nå ute på GOG, uten kopibeskyttelse og alt det der. De har fått følge av bybyggerspillet CivCity: Rome.

Civilization III.
Civilization III.

Selv falt jeg aldri helt for Civilization III, men jeg elsket det fjerde spillet i serien. Ikke bare var det en fantastisk strategiopplevelse i seg selv, men det ble enda bedre med ekspansjonspakken Beyond the Sword. I tillegg hadde det veldig god støtte for modifikasjoner, som blant annet resulterte i Fall from Heaven 2. Det er kanskje det beste fantasy-strategispillet noensinne.

Versjonene av Civilization III og IV som selges på GOG har alt av ekspansjoner inkludert, og fireren kommer også med den frittstående Colonization-nyversjonen. Jeg hadde det mye moro med den, selv om den muligens ikke var like vellykket som originalen.

Gi oss de to første spillene også (please)

Civilization IV.
Civilization IV.

Om GOG virkelig ville gjøre meg glad, ville de følge opp med relanseringer av de to første spillene i serien. I motsetning til dagens trio med Civilization-utgivelser, er ikke Civilization I og II tilgjengelige på Steam eller noen andre lovlige kanaler (utenom eBay). Jeg mener disse fortsatt har mye for seg, og at hvert av dem byr på sin egen kule vri på konseptet.

Jeg mistenker dessverre at rettighetssituasjonen er litt mer komplisert med disse. 2K Games eier Firaxis og Civilization-navnet, men Firaxis eksisterte ikke da de to første spillene i serien ble skapt. Rettighetene til de gamle MPS Studios-spillene havnet først hos selskapet vi i dag kjenner som Atari, før mange av dem senere landet hos Retroism (som har relansert blant annet originale Colonization på GOG).

Men GOG har tidligere vært involvert i ganske så vanskelige rettighetssituasjoner og klart å relansere ting likevel, så vi får krysse fingrene.

3 kommentarer om “Civilization-serien har kommet til GOG”

 1. Hadde vært utrolig kult å få Civ 1 & 2 på GOG. Er vel de to spillene, Curse of Monkey Island (Full Throttle kommer sikkert når nyversjonen kommer ut), NOLF1&2, Blade Runner og Discworld Noir, som jeg har ventet på i evigheter.

  Svar
 2. Verdt å nevne at dette er SP only. Civ4 bruker Steam for MP. Tror Civ3 gjør det samme. Uansett står det i features kun singleplayer…

  Svar
  • Ah, stemmer vel at det i utgangspunktet var Gamespy som ble brukt til flerspiller. Tror du kan omgå dette problemet med noen triks. Man kunne det før i alle fall.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.