Slik bevares gamle spill i Japan

Ta en titt på denne fascinerende dokumentarfilmen om bevaring av gamle spill. NB: Den er kun tilgjengelig i noen få dager.

Den japanske kringkasteren NHK har laget en dokumentarfilm på cirka en halv time, om hvordan medlemmene av organisasjonen Game Preservation Society prøver å bevare gamle, japanske dataspill.

Står i fare for å forsvinne

På tross av at spill har vært en ekstremt stor greie i Japan i mange år, har man vært dårlige til å ta vare på dem, og mange tidlige spill står i fare for å forsvinne helt (eller har allerede gjort det). Dette gjelder spesielt spill for ulike PC-plattformer, som ikke har den samme statusen som konsoll- og arkadespill på tross av at det var slike mange av de mest kjente spillutviklerne startet med.

Organisasjonen har klart å bevare cirka 20 000 spill, og regner med at det totale antallet japanske spill som trenger å finnes og bevares er cirka 35 000. For noen haster det veldig – kassetter, disketter og CD-plater har begrenset levetid.

Dokumentarfilmen tar for seg hele prosessen fra innsamling av spill til tilgjengeliggjøring og arkivering. Alle intervjuobjektene snakker japansk, men fortelleren snakker på engelsk og intervjuene er tekstet. Du finner den på NHK sitt nettsted – men vær oppmerksom på at den kun er tilgjengelig der frem til 12. desember.

Les også:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.