Bli indiespillutvikler i nytt indiespill

Indie Game Simulator lar deg designe dine egne spill, og se om du kan bli rik. Du kan også dele dem med andre.

Spill som lar deg leke spillutvikler er ikke nye – jeg tror det eldste eksempelet må være Software Star, fra Football Manager-skaper Addictive Games(*). Men Indie Game Simulator byr likevel på noe litt annerledes, ettersom det faktisk lar deg lage spillene du skal bli rik på.

Skap og selg

Nå er det selvsagt ikke snakk om et fullstendig åpent skaperverktøy som lar deg skape alt du kan tenke deg av spill, men et rimelig enkelt plattformspill-system der du plasserer ut blokker for å lage nivåer. Men disse er altså fullt spillbare, og kan til og med deles med venner via nettleseren (uten at de trenger å ha Indie Game Simulator for å spille dem).

Når du er ferdig med et spill, må dette lanseres på et fantasi-marked ikke helt ulikt Steam, der virtuelle brukere gir deg tilbakemeldinger (i stil med de mest irriterende Steam-anmeldelsene du kan tenke deg) basert på hva slags blokker du har brukt. Så er det bare å vente på at pengene skal rulle inn slik at du kan kjøpe nye og mer spennende blokker for fremtidige spillutgivelser.

Det virker med andre ord som en ganske kul variant av Tycoon-konseptet. Spillet er ute på Steam nå, og her er traileren:

(* Gamle Football Manager, altså, ikke Sports Interactive-serien fra vårt årtusen)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.