Yooka-Laylee har fått lanseringsdato

Det folkefinansierte spillet fra Rare-veteranene i Playtonic lanseres til våren. Men Wii U-versjonen er droppet.

Da en gjeng utviklere med spill som Banjo-Kazooie og Donkey Kong Country på rullebladet ville lage nytt plattformspill i god, gammeldags stil, var ikke Kickstarter-publikumet vonde å be om det nødvendige budsjettet. Spillet braste gjennom målene tidlig i kampanjen, og ble en av fjorårets aller største suksesser på tjenesten.

Nå har utviklerne annonsert spillets lanseringsdato. Den er dessverre ikke rett rundt hjørnet, men mer «rett rundt hjørnet og så et par hundre meter til» – spillet slippes 11. april 2017. Det kommer til Xbox One, PlayStation 4, PC, Mac og Linux den dagen.

Det ser jo pent ut.
Det ser jo pent ut.

Wii U

Nintendo-tilhengere vil utvilsomt legge merke til at Wii U glimrer med sitt fravær. Utviklerne sier de støtte på «uventede tekniske utfordringer», og har sett seg nødt til å droppe Wii U-versjonen. Det spørs selvsagt om ikke disse utfordringene hadde vært mer løsbare om Wii U var litt mer populær enn den er, men det blir selvsagt ren gjetning.

Selv om det ikke blir noe Yooka-Laylee på Wii U, kommer spillet til Switch. Datoen for denne versjonen skal annonseres neste år.

Om du backet Yooka-Laylee på Kickstarter og valgte Wii U som plattform, kan du fritt velge en av de andre plattformene (inkludert Switch). Utvikleren åpner også for at du kan få pengene tilbake, noe som vel bare skulle mangle. Detaljene om hvordan plattformbyttet skal gjennomføres i praksis kommer også neste år. Her er en ny trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.