Her er X-Wing gjenskapt i Unity

Prosjektet skal være et slags «ScummVM for X-Wing.»

Da GOG-brukeren Azrapse skjønte at det han mente var den beste versjonen av LucasArts’ klassiske romspill, X-Wing, ikke lenger var mulig å spille med optimal hastighet på moderne maskinvare, bestemte han seg for å ta saken i egne hender. Siden 2014 har han og noen hjelpere jobbet med å overføre hele spillet til Unity-motoren, og prosjektet kalles XWVM.

Bruker filene til originalspillet

I motsetning til mange andre forsøk på å gjenskape klassiske spill med ny teknologi, har han gått for samme tilnærming som ScummVM og Open Transport Tycoon Deluxe. Det betyr at prosjektet ikke inkluderer noe opphavsrettslig beskyttet materiale, og du er nødt til å allerede eie en versjon av spillet for å kunne bruke nyutgaven.

Heldigvis er det altså fortsatt tilgjengelig på GOG og Steam, så det skal ikke være noen problemer å få tak i filene man trenger. Merk at versjonen på GOG er overlegen Steam-versjonen, ettersom den inkluderer filene fra den senere CD ROM-utgivelsen som skiltet med bedre grafikk og lyd.

Den nye versjonen skal ha høyere oppløsning og mye annet snadder, og vil også kunne spilles med VR-hodesett. Det er mulig vi får en demo før nyttår, men her er i alle fall en video som viser hvordan spillet arter seg nå:

Via PCInvasion.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.