THQ Nordic har lansert Imperium Galactica på GOG

Og den kritikerroste oppfølgeren vil komme snart.

Imperium Galactica er en kultklassiker innenfor romstrategisjangeren. I stedet for å følge Master of Orion-modellen, kombinerer spillet koloniutbygging og klassisk romstrategi med sanntidsslag både i rommet og på bakken. I tillegg byr det på en personlig kampanje (med FMV-sekvenser) der du gradvis får mer og mer ansvar utover i spillet, en idé flere strategispill burde vurdere.

Nå har spillet blitt relansert på GOG, DRM-fritt og kompatibelt med moderne operativsystemer. Prisen er med lanseringsrabatt er 40,50 kroner.

Stort grensesnitt.
Stort grensesnitt.

Kjøpt av THQ Nordic

Imperium Galactica kom opprinnelig ut i 1997, og ble utviklet av ungarske Digital Reality (som tidligere hadde lekt seg med romstrategi i det litt mer SimCity-inspirerte Reunion). Det fikk også en oppfølger et par år senere, som også har et veldig godt rykte.

I dag ser det ut som Digital Reality har lagt ned virksomheten sin, og rettighetene til Imperium Galactica har blitt kjøpt av THQ Nordic (som tidligere het Nordic Games). Det er de som har stått for GOG-lanseringen, og en representant for selskapet forteller at oppfølgeren også vil komme til tjenesten – men ikke i år.

Det er nok ikke så usannsynlig at utgiveren også vil bringe spillene til Steam på et senere tidspunkt. THQ Nordic har også rettighetene til merkevaren, og man kan jo håpe at de ønsker å gjøre noe mer med den enn å relansere gamle spill – selskapet har faktisk vært rimelig aggressive med oppkjøp av «døde» spillserier, så det kan bli spennende å se hva de finner på i årene som kommer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.