Skal det være et stykke pizza?

I Pizza Tycoon-spillene må du drive pizzarestaurant og forholde deg til organisert kriminalitet. Nå er de ute på GOG.

Den ferske spillutgiveren Assemble Entertainment har fortsatt ikke annonsert noen nye spill, men de har allerede lansert et par gamle. Pizza Tycoon 1 og Pizza Tycoon 2 er nå ute på GOG, til glede for alle som har drømt om å drive pizzarestaurant og ønsker øvelse via spillmediet.

Pizzakongen

I Pizza Tycoon-spillene er det altså pizzabransjen man skal tjene penger på. Du må gjøre alt fra å designe nye pizzaer og bygge restauranter til å forhandle med de lokale gangsterne og bruke skitne triks for å sabotere for konkurrentene. Selv om de ser tullete ut (spesielt det første spillet), er de altså kjent som rimelig habile økonomiske strategispill.

Det første spillet kom så langt tilbake som i 1994, og ble gitt ut av Microprose i engelsktalende land, mens det andre kom i 2001. Det er med andre ord rimelig store forskjeller på de to spillene, men konseptet er altså det samme. Begge spillene stammer fra Tyskland, der økonomiske strategispill var svært populære. Eventuelle tyske lesere kjenner serien under navnet Pizza Connection.

 

2 kommentarer om “Skal det være et stykke pizza?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.