Chris Hülsbeck lager musikk til nytt retrorollespill

Mannen bak lydsporet i spill som Turrican og Star Wars: Rogue Squadron lager musikk for Unknown Realm.

Tyske Chris Hülsbeck har en lang historie som musikkskaper for spill, og han er nok mest kjent for å ha laget musikken til klassikere som Giana Sisters, Turrican-serien og Star Wars: Rogue Squadron-spillene. Han skapte også Amiga-versjonen av musikken for The Secret of Monkey Island, og jobbet med de europeiske versjonene av arkadeklassikere som R-Type.

Det er alltid gøy med animerte GIF-er. Bare vær glad vi ikke har videoreklame som autokjører og har lyd!
Det er alltid gøy med animerte GIF-er.

Både retro- og moderne musikk

Nå skal han lage original spillmusikk igjen, denne gangen for det kommende Kickstarter-rollespillet Unknown Realm. Dette spillet lages både for Commodore 64 og PC, og dette blir første gangen på over 25 år at Hülsbeck lager Commodore 64-musikk. Men det er ikke bare SID-brikken som får gjennomgå, for PC-versjonen av spillet vil la deg kunne bytte sømløst mellom Commodore 64-musikk og «moderne» musikk, og Hülsbeck skal altså lage begge delene.

Jeg skrev om Unknown Realm da Kickstarter-kampanjen startet for en stund siden, og siden den tid har det knust innsamlingsmålet på 65 536 dollar. Kort sagt er det snakk om et rollespill i klassisk Ultima-stil, der utviklerne mener at de kun kan lage et autentisk 8-bit-rollespill ved å faktisk også sikre at det kjører på en 8-bit-plattform. Commodore 64-versjonen skal komme på en spesialdesignet elektronisk kassett, så det blir heldigvis ingen lastetider.

Her er en video:

Vil gjerne ha mer penger

Selv om Hülsbeck skal lage musikk til spillet, må det nå et ganske hårete «stretch goal» for å få det lydsporet utviklerne visstnok egentlig ønsker seg. Sjansene er strengt tatt veldig små for at de når dette målet, og det er da også litt rart at de prioriterer en «making of»-bok og «wallpapers» foran lydsporet når det kommer til disse ekstramålene sine, hvis dette er noe de virkelig ønsker seg.

Hülsbeck har forøvrig hatt stor suksess på Kickstarter tidligere, og laget flere album med nyversjoner av sine klassiske spill-låter. Han har også en Patreon gående, der folk kan støtte produksjonen av original, ny musikk.

En kommentar om “Chris Hülsbeck lager musikk til nytt retrorollespill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.