Prog-rock-spillet The Astonishing er rett rundt hjørnet

Samarbeidsprosjekt mellom norske Turbo Tape Games og det amerikanske bandet Dream Theater.

Bergenserne i Turbo Tape Games har et nytt spill på trappene, nemlig et samarbeid med prog-rock-bandet Dream Theater for å bringe rockeoperaen The Astonishing til spillformatet. Dette blir et turbasert, digitalt brettspill basert på en original historie laget av John Petrucci fra Dream Theater, der kampen over kontrollen på det amerikanske kontinent står mellom en korrupt og autoritær leder, og en gruppe kunstnere og opprørere.

Kunst møter våpenmakt

Et spennende element er at enhetene til opprørerne representeres som musikere, mens enhetene til styresmaktene representeres som mer tradisjonelle krigere og autoritetsfigurer. Selve kamphandlingene utspilles uten visuell vold, men skal i stedet være en metafor for kampen om kontroll og innflytelse. Ellers loves vi video fra bandets sceneshow og musikkseksjoner fra albumet.

Spillet har to enspillerkampanjer, en for hver fraksjon, og den eneste måten å få hele historien på er å spille gjennom begge. Kun da får du se virkeligheten fra begge synsvinkler. I tillegg vil spillet støtte flerspiller, både lokal på samme system og via nettet (sistnevnte blir først tilgjengelig i en gratis oppdatering etter lansering).

Nå har Turbo Tape Games annonsert at Dream Theater: The Astonishing Game skal lanseres i februar. Spillet kommer til Windows, Mac, iOS og Android. Her kan du se en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.