Skjermbildegalleri: The Legend of Kyrandia: Book Two

Westwood Studios var noen av de ypperste piksel-ekspertene på nittitallet.

I dag huskes kanskje Westwood Studios mest for sine sanntidsstrategispill, og det er selvsagt ikke helt ufortjent all den tid de på mange måter kom opp med den moderne formelen for slike spill. Men de lagde også rollespill, eventyrspill og mye annet rart i sin tid – visste du for eksempel at det var de som skapte The Lion King-spillet?

Personlig er det enten rollespillene i Lands of Lore-serien eller eventyrspillene i Legend of Kyrandia jeg vil trekke frem som de Westwood-spillene jeg har best minner fra, utenom strategispillene deres. Denne gangen blir det Legend of Kyrandia Book Two: The Hand of Fate jeg vil fokusere på.

Flott fantasy-eventyr

Dette er et pek-og-klikk-eventyr i det vi gjerne kaller LucasArts-stil, der du spiller alkymisten Zanthia som må redde fantasilandet Kyrandia, som er i ferd med å forsvinne, bit for bit. Spillet er et stort og variert eventyr med mange forskjellige utfordringer, miljøer og artige situasjoner, og det er også et tidlig eksempel på et eventyrspill som har en sterk, kvinnelig hovedperson.

En ting som skiller Kyrandia-spillene fra LucasArts’ eventyr, er at et er fullt mulig å dø i det. Det er ikke like glad i å drepe deg som for eksempel Sierras spill, men det å gjøre dumme ting straffes ofte med døden. Skjønt; det er veldig tydelig at Westwood ikke ønsket at dødssekvensene skulle være en veldig stor straff, for de er ofte svært intrikate (og gjerne litt morsomme).

Spillet har også ganske flott grafikk, og i mine øyne var det få utviklere som mestret PC-ens 256-fargers VGA-modus bedre enn Westwood. Da jeg sist spilte gjennom The Hand of Fate tok jeg en god del bilder, og noen av dem kan du se her (spoileradvarsel, selvsagt):

Du kan kjøpe flere av Westwood-klassikerne, inkludert Legend of Kyrandia Book  Two: The Hand of Fate, på GOG.

PS: Si gjerne ifra i kommentarfeltet hvis du sliter med å få opp alle bildene. Vi har hatt litt tekniske utfordringer, men håper de er fikset.

4 kommentarer om “Skjermbildegalleri: The Legend of Kyrandia: Book Two”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.