Asheron’s Call har stengt dørene

Det tredje store MMORPG-spillet som ble lansert, er nå historie.

Det er alltid litt trist når et massivt flerspillerspill legges ned. Vi kan alltid gå tilbake til enspillerspillene vi koste oss med da vi var yngre, men når et MMORPG-spill stenges, har det en tendens til å forsvinne for godt – sammen med figurene våre, eiendelene deres og alle stedene de en gang jaktet på eventyr i.

Nedlagt i januar

Den 31. januar ble Asheron’s Call 1 og 2 lagt ned. Asheron’s Call kom først ut i 1999, og var med andre ord en av de virkelige veteranene i sjangeren. Det regnes som det tredje store spillet i sjangeren, etter Ultima Online og Everquest. Spillet ble utviklet av Turbine, og opprinnelig gitt ut av Microsoft. Turbine overtok utgiveransvaret fra Microsoft i 2003.

Oppfølgeren, Asheron’s Call 2, ble aldri noen suksess. Det ble lansert i 2002, og lagt ned i 2005. Men i 2012 ble det gjenopplivet, og har eksistert side om side med sin forgjenger frem til i år.

Nå er Turbine ute av MMORPG-bransjen, og et nytt studio ved navn Standing Stone Games har tatt over deres andre MMORPG-spill, Lord of the Rings Online og Dungeons & Dragons Online. Asheron’s Call-spillene ble imidlertid ikke med på flyttelasset.

Du kan lese en interessant liten sak om Asheron’s Calls siste dager på Eurogamer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.