Klassiske bybyggerspill har fått digital premiere

Caesar I og II og Emperor: Rise of the Middle Kingdom har endelig blitt tilgjengelige via digital distribusjon.

GOG fortsetter å imponere, og nå har de gitt ut tre klassiske bybyggerspill fra nittitallet. Av de tre er det nok Caesar II som er det mest kjente spillet, men det første spillet i serien har også blitt lansert i dag. Det er en god del enklere, grafisk sett, men det er veldig fint å se hele serien representert. I tillegg har Emperor: Rise of the Middle Kingdom dukket opp.

Emperor.
Emperor.

Antikk bybygging

Caesar-spillene gir deg rollen som guvernør i Romerriket, der du må bygge opp velfungerende kolonier. Ikke bare må du sikre at befolkningen (plebeirne) er fornøyde og har det de trenger for å overleve, men du må også beskytte deg mot ytre fiender som de alltid like plagsomme barbarene. Asterix og gjengen, altså.

Emperor: Rise of the Middle Kingdom byr på mye av det samme, men her satt til oldtidens Kina i stedet. Mens Caesar-spillene er temmelig gamle (de kom henholdsvis i 1992 og 1995), stammer Emperor fra dette årtusenet – spillet kom i 2002. Dette var det siste av bybyggerspillene i denne serien som benyttet seg av en todimensjonal spillmotor med isometrisk grafikk.

GOG feirer forøvrig lanseringene med et eget salg på bybyggerspill, men dessverre er det ingen rabatter for den nylanserte trioen.

En kommentar om “Klassiske bybyggerspill har fått digital premiere”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.