Command Ops 2 byr på svært realistisk krigføring

Grafikken er ikke akkurat noe å skryte av, men spillet er kjent for sin høye realisme. Nå er det ute på Steam.

Krigsspillet Command Ops 2 har blitt lansert på Steam. Spillet kommer fra sjangerveteranene Panther Games, og ble egentlig utgitt for et par år siden. Det er et spill som har fått svært god mottakelse i store deler av krigsspillmiljøet (da snakker jeg om strategisjangeren, ikke «spill om krig»), takket være sin unike tilnærming til temaet.

Sanntidsbasert og hex-fritt

Jeg later som om dette gir mening.
Jeg later som om dette gir mening.

I motsetning til et store flertallet av slike spill, er Command Ops 2 sanntidsbasert, og klinisk fritt for heksagoner. Det betyr ikke at det er nevneverdig lettere – her må du ta hensyn til en realistisk kommandstruktur og at ordrene dine forsinkes i de ulike leddene. Det hele foregår under andre verdenskrig, så koordinering er ikke så enkelt som den er nå (eller i strategispill flest).

Spillet skilter også med det utviklerne selv mener er den mest avanserte og imponerende kunstige intelligensen i noe krigsspill av denne typen. Heldigvis kan den være på ditt lag også, ettersom du selv velger hvor mye av ansvaret du skal ha, og hvor mye som skal delegeres til datahjernen.

Selve grunnspillet er gratis, men har siden lanseringen i 2015 kommet en del ekspansjoner – syv stykker, faktisk, og totalprisen for disse er nesten 1500 kroner. Akkurat nå er det heldigvis en lanseringsrabatt, så det er mulig å skaffe seg litt innhold uten å betale de helt enorme summene (gratisversjonen har tre scenarier).

Uheldigvis er nok spillet litt vrient å komme inn i for nye spillere, men spillskaper Dave O’Connor har i laget en liten introdusjonsvideo du kan ta en titt på for å få et inntrykk av hvordan det hele fungerer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.