Netflix lager The Witcher-serie

Andrzej Sapkowskis bøker blir TV-serie på Netflix.

Etter at CD Projekt Red har gjort Andrzej Sapkowskis The Witcher-bøker populære i vesten, er det nå klart at vi får en TV-serie basert på dem. Ifølge en pressemelding skal Sapkowski selv være involvert for å sikre at de blir så trofast som mulig til kildematerialet.

Kaer Morhen er et litt trist sted, både i bøkene og spillene.
Kaer Morhen slik borgen ser ut i The Witcher 3.

CD Projekt Red vil ikke ha noe å gjøre med prosjektet, men minst én episode per sesong skal regisseres av BAFTA-vinner Tomek Baginski, som har regissert introene til alle tre spillene. Ellers skal Sean Daniel (kjent for The Mummy-filmene, Ben-Hur og The Expanse) og Jason Brown (kjent for The Expanse), samt polske Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life), være produsenter.

Pressemeldingen sier ingenting om når serien skal debutere, eller hvilke deler av bøkene den skal fokusere på. Totalt er det åtte bøker i serien (hvorav en fortsatt ikke er oversatt til engelsk), og om man regner med de første, strekker handlingen seg over flere tiår.

Ikke basert på spillene

Han ser kjekk ut til å være rundt 100 år.
Geralt er rundt 100 år når spillene starter. Det blir spennende å se hvem som skal spille ham i serien.

Det er viktig å understreke at spillene ikke er gjenfortellinger av historiene i bøkene, men en fortsettelse diktet av CD Projekt selv. Sapkowski har godkjent dem, men han regner dem ikke for noen offisiell fortsettelse på historiene sine. Den kommende TV-serien vil med andre ord neppe inkludere handlingen vi er kjent med fra spillene.

Med tanke på at Sapkowski også har fått et ganske negativt syn på spillene, er det dessuten godt mulig han ønsker at TV-serien skal distansere seg fra måten spillene presenterer figurene og verden på. Det gjenstår selvsagt å se.

Jeg skrev nylig en større artikkel om bøkene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.