Nytt Bubsy-spill annonsert for PC og PS4

Accolade har kunngjort at … vent litt. Accolade?

Husker du Accolade? De var en utgiver som sto bak mange klassikere på plattformer som Commodore 64, Amiga og PC. Test Drive-serien, Law of the West, Grand Prix Circuit, Hardball, Star Control og så videre. Nå er de tilbake, på en måte. Det viser seg at et Hong Kong-basert selskap ved navn Billionsoft har kjøpt rettighetene til både selskapets navn og (i alle fall deler av) spillbiblioteket deres.

Det nye Bubsy-spillet.
Det nye Bubsy-spillet.

2D-plattformspill med 3D-grafikk

Med tanke på hvor mange gode spill Accolade ga ut, er det litt rart at det første den nye versjonen av selskapet annonserer er en oppfølger til Bubsy, et ikke spesielt kjent 2D-plattformspill av den typen det fantes litt for mange av på nittitallet. Men det har de altså gjort, og Bubsy: The Woolies Strikes Back skal lanseres for PC og PS4 (Steam) til høsten.

I rettferdighetens navn skal det sies at det nye Bubsy-spillet ser ganske pent ut, og det utvikles av skaperne av Giana Sisters: Twisted Dreams, som var et ganske kult lite plattformspill. Du kan se en liten teaser-film her (og hvis du vil prøve de gamle Bubsy-spillene, er de på Steam):

Annonseringen nevner også flere andre Accolade-serier, som Hardball, Slave Zero, Deadlock, Eradicator og Redline. Hvorvidt noen av de gamle Accolade-folkene også er med i den nye versjonen går ikke frem av den informasjonen jeg har funnet. Accolade ble i sin tid kjøpt av Infogrames, som i dag heter Atari.

Eierne i Billionsoft beskriver seg selv som et investorselskap som fokuserer på intellektuell eiendeom, og i tillegg til Accolade ser de ut til å ha skaffet seg rettighetene til en rekke spill fra Humongous Entertainment, Atari, Microprose, noe de kaller «Holobyte Spectrum» (de mener nok Spectrum Holobyte), Infogrames og GT Interactive.

Tidligere har utgiveren Retroism relansert mange spill fra disse utgiverne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.