Her er detaljene om det nye Metro-spillet

Utforsk et postapokalyptisk Russland med et gammelt damplokomotiv. Her er skjermbilder og trailer.

Ganske tidlig i Microsofts E3-presentasjon fikk i alle fall jeg en positiv overraskelse, i form av en lang trailer/video fra et helt nytt Metro-spill. Nå har den offisielle annonseringen tikket inn, og det er nå klart at spillet – som heter Metro Exodus – kommer til Xbox One, PlayStation 4 og PC neste år.

Ut fra tunnelene

De to første Metro-spillene fant sted i de underjordiske restene etter Moskva-metroen, der noen tusen mennesker har klart å overleve etter at en atomkrig har gjort store deler av verdens overflate ubeboelig og resultert i grufulle mutasjoner i dyreriket. I Metro Exodus er det nå på tide å finne ut hvordan verden ser ut på overflaten.

Du får nok en gang rollen som Artyom, og må nå lede en gruppe overlevende på en flukt fra Moskva. Ryktet vil ha det til at det finnes levelige miljøer langt mot øst, så ved hjelp av et tungt modifisert damplokomotiv ved navn Aurora må dere reise på den transsibirske jernbanen i jakten på et nytt hjem.

Dette får den umiddelbare konsekvensen at originalens klaustrofobiske tunneler byttes ut med store, postapokalyptiske villmarksområder. Her kombineres ikke-lineære oppdrag med sandkasseaktig overlevelse, og det ser ut som Metro Exodus henter inspirasjon fra STALKER-spillene i langt større grad enn forgjengerne gjorde.

Verden du får utforske vil bringes til live ved hjelp av dynamisk vær og dag/natt-syklus, og by på rikelig med farer i form av både muterte dyr og andre overlevende. Spillet skal ha flere åpne miljøer, antakeligvis representerer hvert av dem et nytt kapittel på turen.

Vi loves også vanskelige valg underveis i historien, der du blant annet blir (i alle fall delvis) ansvarlig for hvem som overlever og hvem som ikke gjør det i selskapet ditt.

Som vanlig foregår utviklingen hos ukrainske 4A Games, og det er Metro-seriens nye eiere i Deep Silver som vil gi spillet ut. Mer informasjon blir forhåpentligvis snart å finne på den offisielle nettsiden til spillet. Her er den offisielle traileren:

Her er de første bildene:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.