Homeworld: Cataclysm er ute på GOG

Det kritikerroste strategispillet er relansert – men nå heter det plutselig noe annet.

I går dukket et spill ved navn Homeworld: Emergence opp på GOG. Det viste seg raskt at dette ikke var snakk om noe nytt og ukjent Homeworld-spill, men klassiske Homeworld: Cataclysm fra 2000. Ifølge GOG har navnet på det snart 20 år gamle spillet blitt endret fordi Blizzard eier Cataclysm-merkenavnet i dag, og de ønsket å «unngå misforståelser».

Homeworld-spillene leverte grensesprengende romstrategi.
Homeworld-spillene leverte grensesprengende romstrategi.

Den noe spesielle navneendringen hindrer heldigvis ikke relanseringen i å være en svært god nyhet for strategispillere. Homeworld: Cataclysm har ikke tidligere vært tilgjengelig via digital distribusjon, på tross av at resten av serien har dukket opp på nettet. Spillet ble opprinnelig lansert som en frittstående ekspansjon for Homeworld.

Kosmisk skrekk og science fiction

I Homeworld: Emergence, som spillet nå heter, begynner handlingen 15 år etter hendelsene i originale Homeworld. Den nye hjemplaneten viser seg å ikke være det helt store, så de overlevende etter Homeworld-kampanjen reiser på nytt ut i verdensrommet for å skape seg en ny tilværelse. Her oppdager de noe som er i stand til å utrydde alt livet i galaksen.

Spillet byr på en kampanje med 17 enspilleroppdrag, og massevis av nye skip og teknologier. I tillegg har grensesnittet blitt kraftigere og enklere å bruke. Her er introen:

Det var opprinnelig Barking Dog Studios som utviklet Cataclysm/Emergence. Studioet ble etter hvert kjøpt av Take Two og fikk navnet Rockstar Vancouver, men ble nedlagt i 2012. Mange tidligere Barking Dogs-folk var med å grunnlegge andre utviklerstudioer, som Kerberos Productions (Sword of the Stars) og Ironclad Games (Sins of a Solar Empire).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.