Bygg din egen oldtidsby

Grunnlegg en by i steinalderen, og led den gjennom historien i Ancient Cities.

Ancient Cities er et bybyggerspill med en historisk vri. Spillet starter i den yngre steinalderen (neolittisk tid), der forfedrene våre kom opp med konsepter som jordbruk og fast bosetting. Her må du grunnlegge en by, som forhåpentligvis kan vokse seg stor og sterk over de neste tusenårene.

Du kan også bygge underverker.
Du kan også bygge underverker.

Planene til utviklerne strekker seg imidlertid over flere tidsepoker, og de ønsker å til slutt kunne gi deg muligheten til å lede byen din fra steinalderen til middelalderen, og utforske mange ulike historiske scenarier på veien. Dette vil de gjøre via ekspansjoner, om produktet er en suksess.

Et realistisk spill

Ancient Cities skal fokusere på realisme, og foregår i et simulert økosystem (med både årstider, dag/natt-syklus og vær) der hver enkelt plante du ser på skjermen har sitt eget livsløp. Det gjelder også dine egne innbyggere, og dessuten vil bygninger forfalle over årene. Og ikke tro at ressursene du sanker inn varer evig!

En litt mer «moderne» by.
En litt mer «moderne» by.

For å overleve må du ikke bare sikre at innbyggerne dine har det de trenger, men også håndtere naturkatastrofer oginvasjoner fra andre stammer. Underveis i spillet må du forske frem nye teknologier, og spillet skal visstnok også simulere både politikk, religion, klasser og andre elementer som var (og er) viktige.

Ancient Cities er med andre ord et rimelig ambisiøst prosjekt. Utviklerne er nå i ferd med å fullføre en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, der nok mennesker har hatt troen på at de kan gjennomføre planene sine til at den har nådd finansieringsmålet.

Spillet skal etter planen være ferdig i desember 2018, men vil få en tidliglansering før det. Her kan du se Kickstarter-presentasjonen:

https://www.kickstarter.com/projects/uncasualgames/ancient-cities

Det ser voldsomt lekkert ut, og jeg krysser både fingre og tær for at spillet skal bli så godt som utviklerne ønsker. Jeg tror imidlertid jeg venter med å putte penger inn i prosjektet til det faktisk slippes (spesielt siden man tross alt må ut med 30 euro for å «forhåndsbestille» via Kickstarter).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.