Evil Genius får endelig oppfølger

Rebellion har nå startet arbeidet med Evil Genius 2, men når vi får muligheten til å bygge vår egen vulkanbase vet vi ikke.

For en god stund siden kjøpte den britiske spill-, tegneserie-, TV-, og bokutgiveren (phew!) Rebellion rettighetene til Evil Genius, et «tycoon»-spill der man fikk rollen som en typisk James Bond-skurk av god, gammel årgang. Poenget var å bygge opp din egen base, der du kunne planlegge hvordan du skulle ta over verden.

Det har tatt sin tid…

Nå har de endelig annonsert at de faktisk jobber med oppølgeren. Arbeidet startet i vår, så antakeligvis er det ganske lenge til spillet faktisk kommer ut, men bare det å høre at de har kommet i gang med spillet er nok noe mange blir glade for å høre. Ikke minst fordi det fortsatt er massevis av plass for den typen humoristiske strategispill som Evil Genius representerer.

Vi vet naturlig nok ikke så voldsomt mye om spillet enda, men Rebellion understreker at det ikke er snakk om noen nyversjon (eller «free to play»-spill), men en skikkelig oppfølger. Det bruker visst selskapets nye spillmotor, Asura, og kommer «til PC først».

I annonseringen forklarer Rebellion hvorfor det har tatt så lang tid ved at de opprinnelig planla å folkefinansiere spillet, men at det ikke virket riktig å gjøre, med tanke på at selskapet tross alt hadde suksess med andre spill og ikke egentlig kunne forsvare å be spillmiljøet om støtte. Samtidig hadde de voldsomt mye å gjøre, og dermed har ting tatt tid.

I denne videoen kan du se Rebellion-sjef Jason Kingsley forklare litt om hva som skjer hos Rebellion for tiden. Han nevner så vidt Evil Genius 2, men sier ikke noe mer om det:

Originale Evil Genius ble laget av Elixir Studios, selskapet til Bullfrog-veteranen Demis Hassabis (som blant annet var med å skape Theme Park). Det ble Elixirs siste spill før de gikk tom for penger, og startet i stedet et selskap som heter DeepMind. Sikkert bare noe tull som vi ikke kommer til å høre mer om…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.