Bygg et industrielt imperium i Rise of Industry

Tjen deg rik på produksjon, transport og salg av varer i dette Transport Tycoon-inspirerte spillet.

Rise of Industry starter tidlig på nittenhundretallet, og gir deg rollen som en riking som ønsker å bli enda rikere. For å oppnå dette må du bygge fabrikker og sette opp transportnettverk, slik at du kan forvandle råmaterialer til produkter og selge dem til verdens byer. Disse vil igjen vokse dynamisk basert på hva du foretar deg.

Interessante konsepter

God, gammel isometrisk synsvinkel.
God, gammel isometrisk grafikk.

Spillet er åpenbart inspirert av Transport Tycoon Deluxe og Industry Giant, men ser ut til å ha noen interessante ekstra elementer. For eksempel ignoreres ikke de negative aspektene av industri, og både du og byene må forholde dere til forrurensing. Om du ikke bryr deg særlig mye om det virtuelle miljøet, må du i alle fall bry deg om potensielt tapte inntekter ved at for eksempel produktive områder forvandles til ørken.

I tillegg skal hver by styres av en avansert kunstig intelligens, og ha sin egen agenda. Hvordan du forholder deg til de forskjellige byene, vil påvirke hva slags muligheter du får til å tjene penger. Heldigvis er det mulig å bruke PR og markedsføring for å reparere skadeskutte forhold. Det ser ikke ut som spillet har datastyrte motstandere, men det får flerspiller etter hvert.

Rise of Industry er allerede til salgs på Itch.io, i en tidligutgave. Tidlig neste år lanseres det på Steams «early access»-tjeneste via Kasedo Games, og da vil alle som har kjøpt Itch.io-versjonen få Steam-nøkkel også. Her er en ubrukelig teaser-video:

PS: Spillet var tidligere kjent som Project Automata.

En kommentar om “Bygg et industrielt imperium i Rise of Industry”

  1. Dette ser jo veldig kult ut, men jeg merker at jeg begynner å bli litt lei av at alle disse spillene bare er i alpha-stadiet og kanskje ramler inn om et par-tre år..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.