Nå kommer det et nytt Empire-spill

Serien som var en av hovedinspirasjonene for Civilization vender tilbake denne høsten.

Empire-serien er teknisk sett en av de lengstlevende i spillindustrien; det første spillet ble utviklet for stormaskiner på syttitallet, og seriens første kommersielle utgivelse var for den for lengst glemte «proto-PC-en» Heathkit H11. Serien har også hatt viktig innflytelse, blant annet som en av de store inspirasjonskildene da Sid Meier og Bruce Shelley skapte mesterverket Civilization.

Spillene i Empire-serien er turbaserte strategispill, der du må prøve å legge under deg hele verden ved hjelp av et ganske lite sett med spesialiserte enheter. Du kan lese mer om konseptet i vårt tilbakeblikk på Empire: Wargame of the Century.

Enkel presentasjon.
Enkel presentasjon.

Ble overtatt av en fan

På denne siden av tusenårsskiftet ble serien kjøpt av Mark Kinkead, som lenge hadde vært en tilhenger av serien, og som ønsket å lage en versjon for datidens PC-er. Han ga ut to versjoner, som han siden den tid har solgt via sitt eget nettsted. Nå kommer en ny versjon som heter Empire Deluxe Combined Edition.

Navnet Combined Edition har den fått fordi den lar deg velge mellom flere ulike sett med enheter – «basic», «standard», «advanced» og «enhanced». De tre første er uendret fra tidligere spill, mens enhanced har fått flere endringer og balanseringer. Foran hvert spill kan du også endre på en rekke andre innstillingsmuligheter.

Du kan spille mot andre over nettet eller lokalt, eller mot datamaskinen. De datastyrte motspillerne kan skreddersys, om du har over gjennomsnittet teknisk innsikt – spillet skal nemlig være åpent for modifikasjoner.

Lanseringen vil finne sted til høsten. Kinkead har nå startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, men det ser ut som spillet lanseres uavhengig av om denne blir en suksess eller ikke – han sier selv at den er en måte å skape publisitet på, samtidig som de største tilhengerne av serien får mulighet til å skaffe seg spillet billigere enn ved lansering. Her er presentasjonen:

https://www.kickstarter.com/projects/1696861912/empire-deluxe-combined-edition?ref=project_share

Ah, og hvis du lurer på hvordan spillet var før, så kan du se meg spille Empire: Wargame of the Century her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.