Snart kommer et nytt Civilization-brettspill

Fantasy Flight Games har annonsert Sid Meier’s Civilization: A New Dawn.

Civilization-serien har vært nært beslektet med brettspill helt siden starten av, ettersom det første spillet i serien var delvis inspirert av Avalon Hill-spillet Civilization (designmessig hentet det nok likevel mer fra dataspillet Empire: Wargame of the Century enn brettspillet). I 2010 var det dataspillene som ble inspirasjonskilden for brettspill, med Fantasy Flight-brettspillet Civilization.

Boksen.
Boksen.

Nytt spill på vei

Nå har Fantasy Flight annonsert et nytt Civilization-brettspill. Det heter Sid Meier’s Civilization: A New Dawn, og gir opp til fire spillere muligheten til å kjempe om makten på et vakkert verdenskart bygd opp av individuelle ruter (slik at det er forskjellig hver gang man spiller). Kartet har ikke bare ren og urørt natur, men også bystater, naturressurser og barbarer.

Et interessant aspekt av spillet er at i starten får hver spiller tre «victory cards», som alle har et sett «agendaer». Vinneren er den som klarer å fullføre én agenda fra hvert av sine «victory cards».

Mer informasjon om det nye spillet finner du på Fantasy Flights nettsted. Lanseringen er satt til årets fjerde kvartal – vi antar som vanlig at det blir å finne i norske butikker som Outland og Gamezone, som fører andre Fantasy Flight-spill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.