THQ Nordic har annonsert grøssereventyret Black Mirror

Den uhyggelige spillserien gjenoppstår, med et nytt spill fra skaperne av The Book of Unwritten Tales.

Husker du Black Mirror? Det var et guffent 2D-eventyr sjangerens mørketid (2004), som generelt fikk en god mottakelse av sjangerens hardbarkede tilhengere, og også endte opp med et par oppfølgere. Dagens overraskelse er at utgiveren THQ Nordic sparker i gang Black Mirror-serien igjen, med et nytt spill som forteller en «ny og uavhengig» historie.

Det nye spillet heter simpelthen Black Mirror, og slippes allerede 28. november. Det kommer til PC-formatene, samt Xbox One og PlayStation 4. Handlingen følger David Gordon, som opplever at faren dør under mystiske omstendigheter. Deretter blir han kalt tilbake til familens herregård, Black Mirror House, for å diskutere arven sin.

I ekte Lovecraft-stil, er dette en arv han kanskje helst ikke vil ha.

Erfaren utvikler

Ifølge pressemeldingen er det KING Art som står for utviklingen – de er nok fortsatt mest kjent for pek-og-klikk-spillet The Book of Unwritten Tales, men har flere andre gode spill på samvittigheten, og har også vært involvert i serien tidligere.

Det nye spillet skal ifølge THQ Nordic-produsent Martin Kreuch kombinere styrkene til originalen, men utviklerne har samtidig gitt seg selv rom for å utvikle nye ideer. En av disse skal være muligheten til å samhandle med visjoner og gjenferd. Ellers er det altså snakk om et tradisjonelt pek-og-klikk-eventyr.

KING Art-sjef Jan Theysen forteller i pressemeldingen at de vil fokusere på den uhyggelige stemningen og det høye detaljnivået fra originalspillene. Skal vi dømme etter teaser-filmen under, er stemningen i alle fall på plass:

En kommentar om “THQ Nordic har annonsert grøssereventyret Black Mirror”

  1. Etter at Daedalic har begynt å grave sin egen grav, og Microids sikkert kommer til å gå konk etter å ha surret til Syberia 3, så er vel fort King Art eneste selskap igjen som lager «høybudsjetts» eventyrspill. King Art er til og med i stand til å lage veldig bra spill, så dette gleder jeg meg veldig til!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.