Liker du bybyggerspillet Banished?

Da er kanskje det kommende spillet Ostriv noe for deg.

For noen år siden dukket Banished opp, som et friskt pust i bybyggersjangeren. Men selv om skaperen av Banished utvilsomt kunne ha gjort det godt om han lagde ekspansjoner eller en oppfølger, skjedde det veldig lite der i gården etter lanseringen. Mange ønsker seg nok derfor et nytt spill i samme gate.

Usj, vinter.
Usj, vinter.

Det ukrainske indiespillet Ostriv er nettopp det; et middelaldersk bybyggerspill der du må sikre at befolkningen din har det bra ved å sette opp ulike produksjonskjeder, drive handel og ta ulike politiske avgjørelser.

Intelligente innbyggere

Utvikleren skryter blant annet av at innbyggerne i byen din skal oppføre seg som realistiske folk, med egne motivasjoner, behov og egenskaper. De vil selv velge hva slags jobb de ønsker å ta (avhengig av hvor desperate de er), og innbyggere med god økonomi kan til og med finne på å starte egne bedrifter, og ansette andre.

På den andre siden kan innbyggere som ikke får behovene sine oppfylt finne på å ty til kriminalitet for å overleve.

Ellers loves vi avansert økonomi, handel med nabobyer, omfattende muligheter for jordbruk og transport (man kan blant annet bygge vogner og avle hester eller okser for å dra dem) og mye mer. Dynamiske årstider er også med. Spillets visuelle stil skal være inspirert av ukrainsk arkitektur.

Ostriv har vært under utvikling siden 2014, og er snart klart for tidliglansering. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet, og her er en koselig liten trailer fra tidligere i år:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.