Thalamus har startet folkefinansiering

Har du lyst på en nyversjon av Commodore 64-klassikeren Hunter’s Moon?

Den britiske åttitallsutgiveren Thalamus er tilbake, og planlegger å lansere nyversjoner av klassiske spill samt helt nye spill for både Commodore 64 og andre plattformer. Deres første prosjekt er en nyversjon av Commodore 64-spillet Hunter’s Moon, som skal gis ut både digitalt og på elektronisk kassett. Denne nyversjonen er altså for originalplattformen, ikke PC.

Utvidet versjon

Originale Hunter's Moon.
Originale Hunter’s Moon.

Den nye utgaven av Hunter’s Moon ser ut til å bli kraftig utvidet. Ikke bare skal Thalamus fikse småfeil og justere spillet, men de legger også inn nye nivåer, ny grafikk og muligheten til å spille musikk underveis i spillingen. Tankegangen skal være å oppdatere spillet med moderne designprinsipper i tankene, for å gjøre det til en vennligere opplevelse for nye spillere. En etterlengtet ny funksjon blir for eksempel muligheten til å lagre spillet underveis.

Originalskaperne skal få 25 prosent av inntektene, og planen er å produsere 250 spillkassetter i flott innpakning. Dette blir den første av flere slike relanseringer, om alt går etter planen. Lanseringen vil finne sted i februar.

Om du er interessert i spillet, har Thalamus startet en folkefinansieringskampanje for å få utgivelsen ut døra. Kampanjen inkluderer massevis av ekstrabonuser for de mest interesserte. Prisen for en digital kopi er 15 pund, mens boksen koster 40 pund pluss frakt (og, naturligvis, moms og fortollingsgebyr).

Hunter’s Moon kom opprinnelig ut i 1987, og er et skrollende romskytespill der du ser handlingen «ovenfra», og må fly rundt i ulike solsystemer (som skroller i alle retninger) for å finne navigasjonsinfoen du trenger for å låse opp nye brett. Spillkonseptet er ikke helt rett-frem, og en av nyhetene i nyversjonen blir hint-tekst som hjelper deg å komme i gang.

Stiv pris?

Jeg må innrømme at min egen entusiasme ble noe dempet av prisen. At den fysiske versjonen koster 40 pund er én ting, men at den digitale utgaven koster 15 pund syntes jeg er litt i overkant. Det er altså mer enn hva originalen kostet på kassett, og prisnivået på typiske, nye Commodore 64-spill er dessuten langt lavere.

Kul boks.
Kul boks.

Til gjengjeld får man et digitalt album med på kjøpet, uten at jeg helt vet hva dette inneholder.

Jeg liker å kjøpe nye spill for Commodore 64, delvis fordi jeg liker å støtte de som fortsatt holder liv i plattformen. Men når prisen kryper såpass langt opp som dette, så må jeg rett og slett vurdere kjøpet langt nøyere – er dette et spill jeg virkelig kommer til å like? Hvor mye tid kommer jeg faktisk til å bruke her?

Det er uansett veldig kult at Thalamus er tilbake, og det blir spennende å se hvor stor suksess de oppnår med denne kampanjen. Men jeg tror jeg vil vente til det kommer mer informasjon om albumet før jeg eventuelt hiver meg på selv.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.