Husker du Nintendos gamle Flash-spill?

Nå graves de frem igjen og legges ut på nettet. Uoffisielt, selvsagt.

I årenes løp har Nintendo laget en hel bråte med Flash-spill, som oftest for å promotere større lanseringer på konsollene sine. Men etter hvert som spillene og konsollene de promoterte ble utdatert, ble nettstedene deres lagt ned og spillene fjernet.

Tilbake fra glemselen

Nå har en person som kaller seg Skelux funnet og lagt ut 48 slike spill og presentasjoner på nettet. Disse ble opprinnelig lansert mellom 1999 og 2010, og promoterer spill for hele seks forskjellige Nintendo-konsoller. Det varierer hvor avanserte og interessante de er, men noen kan fortsatt by på underholdning.

Det å finne disse filene er imidlertid ikke så lett. Skelux har blant annet benyttet seg av Internet Archive for å finne dem, men mange av spillene mangler fortsatt enkelte (eller flesteparten) av filene de trenger for å kjøres som de skal. Skelux har faktisk lagt ut en finnerlønn på femti dollar til de som klarer å grave frem nye spill.

Du kan teste spillene selv på nettstedet Origami64. Merk at de naturlig nok trenger Flash for å fungere. I videoen under kan du se Skelux demonstrere noen av spillene, og forklare hvordan han har gått frem for å finne og legge dem ut på nettet.

[via Motherboard]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.