Det norske spillet My Child Lebensborn lanseres 8. mai

Ta ansvar for et tyskerbarn i etterkrigstidens Norge.

My Child Lebensborn er et norsk spill som utforsker resultatene av lebensborn-programmet under andre verdenskrig. Gjennom dette programmet fikk blant annet norske kvinner barn med tyske soldater, da primært SS-soldater som hadde gjennomgått en grundig gransking av familiebakgrunnen. Etter krigen ble livet svært vanskelig, både for kvinnene og barnene de hadde fått.

Basert på sanne historier

I spillet får du rollen som vergen til et ungt Lebensborn-barn, som i utgangspunktet er en helt normal gutt eller jente. Du må tjene penger og skaffe mat, leker og klær til barnet, og balansere de få ressursene du har med hvilke behov barnet har. Men du må også forholde deg til det hatet barnet opplever fra nærmiljøet, og hva det gjør med den vesle gutten eller jenta.

– Alt i spillet er representativt for situasjonen de var i, med noen få praktiske unntak for å gi god spilldesign. Det er først og fremst en engasjerende spillopplevelse, hvor du utfordres i en foreldrerolle, sier hoveddesigner Catharina Due Bøhler i en pressemelding.

My Child Lebensborn (eller Mitt barn: Lebensborn, som det heter i Norge) lansers på frigjøringsdagen, den 8. mai. Spillet utvikles av Sarepta Studio og produseres av Teknopilot. Det slippes på norsk, engelsk og tysk til iOS og Android.

Spillet skal være basert på sanne historier fra norske tyskerbarn. Besøk den offisielle nettsiden for mer informasjon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.