Spre død og ødeleggelse i Rampage

Originalspillet er lagt ut på nettet for å promotere den nye filmen. Ta en titt!

Visste du at den nye actionfilmen Rampage egentlig er basert på et spill? Ok, det var et dumt spørsmål – du leser jo Spillhistorie.no. Men har du noensinne prøvd originalspillet? Nå har du sjansen – Warner Bros. har nemlig lagt det ut på nettet for å promotere filmen.

Tittelskjermen.
Tittelskjermen.

Rampage kom opprinnelig ut som arkadespill i 1986, lansert av den gamle giganten Midway. Spillet følger tre mennesker (ikke dyr, som i filmen) som blir til muterte monstre og går amok i ulike byer verden over. Poenget er rett og slett å rasere alt du kommer over av bygninger, mens du forsvarer deg mot de plagsomme menneskene som prøver å stoppe deg.

Knus bygningene

Du kan klatre opp på bygninger og slå ut vegger og vinduer, og jo mer bank en bygning får, jo større er sjansen for at den vil rase (det er et godt tidspunkt å hoppe av på). Husk også at du kan gnafse i deg både sivile og soldater, og når du slår hull i veggene er det dessuten en sjanse for å finne mat eller annet som kan spises.

Nettversjonen starter ved at du velger hvilket monster du vil spille. Så styrer du med piltastene, slår med mellomromstasten og hopper med CTRL.

Det som er litt leit med denne versjonen er at det ikke er mulig å spille sammen med andre; å rive i stykker byer sammen med vennene var jo noe av det artigste med originalen. Hjemmeversjonen på Commodore 64 lot deg spille med datastyrte medmonstre hvis du ikke hadde noen å spille med, men i arkadeversjonen er du helt ensom.

Apropos Commodore 64-versjonen, her er den kule musikken:

2 kommentarer om “Spre død og ødeleggelse i Rampage”

  1. Rampage er et dårlig spill, men tipper filmen er enda verre. Fantastisk å velge å lage film basert på akkurat dette spillet, da. De må jo ha tatt noen heftige narkotiske stoffer da de kokte opp den ideen.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.