Legendariske Empire er ute på Steam

Empire Deluxe Combined Edition er en ny variant av strategispillet som inspirerte utviklerne av Civilization.

Empire-serien er ikke spesielt kjent i dag, men det er faktisk en av de lengstlevende spillseriene på markedet. Det første spillet i serien kom ut på stormaskiner på syttitallet, men det var med Empire: Wargame of the Century og oppfølgeren Empire: Deluxe at serien slo gjennom. Empire var blant annet en av de viktigste inspirasjonskildene til det originale Civilization.

Man spiller ikke disse spillene for grafikkens skyld.
Man spiller ikke disse spillene for grafikkens skyld.

Du kan lese mer om Empire: Wargame of the Century i et stort tilbakeblikk her på Spillhistorie.no. Serien fikk flere senere utgivelser, og i dag er det en utvikler ved navn Mark Kinkead som eier rettighetene. Han har nylig lansert et helt nytt Empire-spill på Steam (og andre steder).

Turbasert strategi

Spillet er et turbasert strategispill som enkelt sagt fungerer som Civilization om Civilization kun handlet om krigføring. Du sender enhetene dine rundt på verdenskartet for å overta ulike byer, og jo flere byer du har, jo flere enheter kan du produsere.

Men dette er uansett mange steg opp fra originalen, som var tekstbasert.
Men dette er uansett mange steg opp fra originalen, som var tekstbasert.

Empire Deluxe Combined Edition har fire forskjellige sett med enheter. Det betyr at du kan spille med de samme enhetene som i originalspillene, eller velge et langt mer utvidet sett der du får styre alt fra artilleri og satellitter til feltingeniører og missiler.

Ellers loves vi tre svært forskjellige datamotstandere, muligheten til å spille på «nærmest uendelige» kartstørrelser, flerspiller lokalt («hot seat»), via e-post og via nettverk, innebygd verktøy for redigering av kart og scenarier og rik støtte for spillerskapte modifikasjoner. Video:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.