Resident Evil 2 får nyversjon

Spektakulær oppgradering for den 20 år gamle grøsseren.

Capcom brukte Sonys E3-konferanse til å annonsere en nyversjon av grøsserspillet Resident Evil 2. Spillet vil lanseres den 25. januar, og kommer til Xbox One og PC i tillegg til PlayStation 4.

Gammelt vs. nytt.
Gammelt vs. nytt.

Resident Evil 2 ble opprinnelig lansert på PlayStation i 1998, og gir oss en fortsettelse av historien i originalen. Spillet introduserte Leon S. Kennedy og Claire Redfield, som viste seg å bli svært populære, og foregår i Raccoon City der størsteparten av befolkningen naturlig nok har blitt forvandlet til zombier.

Dermed må Leon og Claire samarbeide for å overleve, samtidig som de prøver å finne ut hvorfor katastrofen har skjedd. De får hver sin kampanje i spillet, slik at du får se hendelsene fra begges perspektiv.

Helt ny grafikk og nye spillmekanismer

Nyversjonen skilter med kraftig oppgradert grafikk (der de statiske miljøene har blitt byttet ut med dynamiske 3D-miljøer), et nytt kamerasystem der handlingen sees fra bak spillfiguren (i stedet for å bruke de ofte litt plagsomme kameravinklene fra originalspillene) og moderniserte kontroller.

Capcom sa egentlig at de jobbet med en Resident Evil 2-nyversjon så langt tilbake som i 2015, men den har tydeligvis blitt et større prosjekt enn planlagt (jeg tipper de egentlig ønsket å lansere spillet i år, for å få det til å passe med jubileet). Du kan lese mer om spillet på PlayStation-bloggen, og her er den temmelig heftige avsløringsvideoen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.