Har du spilt Flight of the Amazon Queen?

Du kan laste ned det morsomme nittitallseventyret helt gratis.

Trenger du noe nytt å spille nå som kveldene begynner å bli mørkere og været begynner å bli kjøligere? Da anbefaler jeg et av de mest sommerlige spillene jeg vet om, pek-og-klikk-eventyret Flight of the Amazon Queen.

Uh-oh!
Uh-oh!

Eventyr i Amazonas

I Flight of the Amazon Queen følger du piloten Joe King, som leies inn for å fly den vakre skuespillerinnen Faye Russel over Amazonas-jungelen. Uheldigvis går ting galt på veien, og flyet må nødlande i ei elv. Alle overlever imidlertid, og det viser seg i tillegg at den lokale jungelen er full av mer eller mindre hyggelige folk som kan hjelpe.

Problemet er bare den gale vitenskapsmannen, Dr. Frank Ironstein, som også har etablert seg her. Han planlegger nemlig å ta over verden, ved å bruke en mystisk maskin til å forvandle de lokale amasonekrigerne til dinosaurer. Joe King vikles naturligvis inn i det hele, og snart er det opp til ham å sette en stopper for de onde planene til Dr. Ironstein.

Flaks å finne en butikk midt i jungelen!
Flaks å finne en butikk midt i jungelen!

Klassisk pek-og-klikk-moro

Dermed er det bare å peke og klikke seg gjennom spillets fargerike, håndtegnede miljøer for å løse gåter og hjelpe folk med problemene deres, i klassisk eventyrspill-fra-nittitallet-stil. Flight of the Amazon Queen byr ikke på verdens mest intrikate handling eller fantasifulle gåter, men det har noen tønner med sjarm og massevis av humor.

Jeg husker Flight of the Amazon Queen som et av de hyggeligste eventyrspillene jeg spilte på nittitallet. Det følger LucasArts’ spillervennlige designfilosofi der du stort sett kan eksperimentere fritt uten å frykte at spillet kommer til å drepe deg, og det er både større og mer variert enn det virker ved første øyekast. Dessuten er musikken skikkelig smittsom.

Uflaks at man havnet i samme nabolag som dette eksperimentet.
Uflaks at man havnet i samme nabolag som dette eksperimentet.

Gratis og kompatibelt

Jeg anbefaler med andre ord at du tar en titt – og det koster deg heldigvis ikke ei krone. Allerede i 2004 valgte originalutviklerne å gi spillet ut gratis, og siden det er et av spillene som fungerer med ScummVM, slipper du å tenke på kompatibilitet og så videre. Alt dette fikser programmet.

Den enkleste måten å spille Flight of the Amazon Queen i dag på, er å laste det ned fra GOG. Denne versjonen er ferdig satt opp, slik at det bare er å starte spillet. Men du finner det også på nettstedet til ScummVM. Dermed kan du spille spillet på alle formatene ScummVM støtter, og det er ikke rent få!

Forresten, ta også en titt på denne artikkelen skrevet av John Passfield, som programmerte og designet originalspillet på Amiga, der han forteller om utviklingen av spillet. Her er et lite utdrag, der vi får høre om utviklerens erfaringer med spillutgiver Electronic Arts. På dette tidspunktet hadde de samarbeidet med utgiverens australske gren i noen måneder, men uten noen skriftlig kontrakt:

One day they informed us that their US boss, a senior vice president of Electronic Arts, would be visiting and that we should come down and show him our game. We had playable builds for both Amazon Queen and Halloween Harry (our platform game that would be published by Apogee) so we set up an Amiga and PC in the EA offices ready to show the exec.

We were proud of the progress we had made and excited to show him each game. We were even hoping that we would leave with a publishing contract.

The VP burst into the room and I offered to shake his hand as I introduced myself.

“Don’t bother telling me your names as I won’t remember them!” he snorted.

He walked over to Halloween Harry that was running on a PC.

“This is the wrong game for the PC, arcade games don’t sell.” he informed me.

Then he moved to the Amiga where Amazon Queen was running.

“And this is on the wrong platform, this should be on a PC.”

Then he began a tirade about how terrible each of our games were, how an adventure game from anybody but Lucasfilm would have to be 100 times better than theirs to even stand a chance of success.

He spent over 10 minutes being the most arrogant and rude person he could. Then he left.

I was in shock. I looked over at the Australian staff who had witnessed the entire ordeal. They shrugged and the local manager said, “Well, I guess that’s over then.”

En kommentar om “Har du spilt Flight of the Amazon Queen?”

  1. Artig at du skriver denne mens du samtidig kjører på med coverdisk-artiklene dine. Dette spillet har jeg bare prøvd demoen av, og den fulgte med på en cover-CD av PC Format (tipper jeg, siden det stort sett var det jeg kjøpte)

    Tror dette spillet havnet litt i samme bås som Hand Of Fate gjorde for meg, siden jeg ikke har runda noen av dem (enda). Flotte spill, men ikke bra nok til at jeg orket å prøve å fullføre dem. (Hand of Fate var jo grisevanskelig også, som sikkert ikke gjorde saken noe bedre) Vi var bortskjemte på 90-tallet også.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.