Visste du at Supaplex ligger på Steam?

Det klassiske action/hjernetrimspillet har fått en ny versjon.

Det kommer så mye nytt på Steam at det er vrient å følge med, og det må være derfor jeg aldri fikk med meg at en nyversjon av det klassiske hjernetrimspillet Supaplex ble sluppet på plattformen i vår. Jeg merket det kun her om dagen, fordi jeg plutselig så at det hadde fått en frittstående ekspansjon.

Klassiker i ny drakt.
Klassiker i ny drakt.

Hjernetrim og action

For nye spillere kan Supaplex beskrives som en kombinasjon av Boulderdash og Sokoban, der du graver deg gjennom skrollende miljøer for å grabbe alle skattene mens du unngår å bli drept av fiender, knust av steiner eller grave deg inn i en blindvei. Underveis kan du bruke bomber og andre hjelpemidler.

Originalen ble utviklet av et par sveitsere tidlig på nittitallet, og ble ganske populær på PC og Amiga. Det som er litt kult er at utviklerne har gitt den ut gratis, så selv om du ikke har interesse av å kjøpe Steam-utgaven (som koster 72 kroner), kan du fortsatt kose deg med originalen via DOSBox eller Amiga-emulator (avhengig av hvilken versjon du velger).

Steam-versjonen skilter uansett med 111 brett, lagring og lasting av gamle spill, og grafikk i høyere oppløsning enn i originalutgaven. Den nylanserte, frittstående ekspansjonen heter Supaplex Squares, og her skal vanskelighetsgraden være noen hakk høyere enn i standardversjonen. Spillet er også ute på App Store.

Jeg klarer ikke å finne noen videoer fra nyversjonen på Youtube, men det ligger noen på Steam. Her har du originalen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.