Det historiske MMO-spillet Meridian 59 er ute på Steam

Du kan spille det helt gratis.

Meridian 59 ble lansert kommersielt i 1996 (etter en testutgivelse i desember 1995), og regnes som det første tredimensjonale MMORPG-spillet. Det var også det første MMORPG-spillet som hadde en flat månedsavgift, og det introduserte i tillegg en hel rekke andre elementer som etter hvert ble vanlige i sjangeren.

Grotteutforskning i Meridian 59.
Grotteutforsking i Meridian 59.

Det ble faktisk sluppet før MMORPG-forkortelsen dukket opp, og utgiver 3DO kalte det i stedet et MMPRPG, kort for «Massively Multi-Player Role-Playing Game».

Har overlevd i over 20 år

Spillet ble aldri den helt store suksessen, men til gjengjeld oppnådde det raskt en slags kultstatus, og tilhengerne har klart å holde det i live helt til i dag – riktignok med noen pauser innimellom, ettersom selskaper har blitt nedlagt og andre har tatt over. Samlet er det likevel et av verdens lengstlevende MMO-spill.

I går ble Meridian 59 sluppet på Steam. Du må registrere en konto på det offisielle nettstedet for å kunne spille det, men ellers er det helt gratis. Det har ingen mikrotransaksjoner eller månedsavgift, og heller ingen reklame. Men om du skulle like det, er det mulig å donere noen kroner for å hjelpe å betale driftingen av serverne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.