Frister det med et arkadekabinett i stua?

Arcade1Up skal lage replikaer av klassiske arkadespill, i tre fjerdedels størrelse. De slippes i Norge før jul.

Mange drømmer nok om å ha et skikkelig arkadekabinett eller tre på spillrommet, men det man lett glemmer er at de gamle spillemaskinene er noen skikkelig store og tunge saker som er vanskelige å flytte, og som krever sitt av gulvet de står på. Så kanskje noe litt mindre og lettere hadde vært mer praktisk.

Dette ser jo koselig ut.
Dette ser jo koselig ut.

Det er nettopp dette Arcade1Up ønsker å tilby. De vil lange replikaer av klassiske arkademaskiner, men i 3/4-størrelse. De bytter også ut de monstertunge CRT-skjermene med lette, 17-tommers flatskjermer, og vekten blir totalt cirka 30 kilo. Ikke så galt.

I utgangspunktet betyr størrelsen at det nok er greiest å spille disse sittende, men man kan kjøpe et spesialdesignet bord de kan stå på, om man heller vil det (og ikke har noe selv). Ulempen er at man må montere kabinettene selv, men basert på instruksjonsvideoen ser det enklere ut enn et typisk IKEA-skap.

Skikkelige joysticker og knapper

Ellers skal maskinene skilte med autentiske arkadekontrollere (joysticker, knapper og i noen tilfeller «trackballs»), samtidig som kabinettene selvsagt har akkurat samme kunst og logoer som originalene. Det blir like mange kontrollere som i originalversjonene.

Hvert kabinett skal inneholde flere forskjellige spill, så Asteroids-kabinettet kommer for eksempel med Tempest, Lunar Lander og Major Havoc i tillegg til Asteroids. Arcade1Up har fått lisenser for spill som Rampage, Super Street Fighter II, Galaga, Centipede, 1944 og Joust. En full liste finner du på nettstedet deres.

Systemene blir ikke akkurat billige – Gamestop i Norge skal ha 4299,90 kroner for et kabinett, og prisen blir sikkert noe rundt der hos de andre forhandlerne. Lanseringsdatoen er satt til 20. november.

Det åpne spørsmålet er jo selvsagt hvor enkelt det eventuelt blir å hacke disse sakene, slik at man kan kjøre flere spill på dem. Om det er mulig (og ikke alt for komplisert), kan jo dette være en grei løsning for de som ønsker seg et MAME-kabinett, men ikke helt tør å gi seg i kast med konstruksjonen.

I så fall ville jeg kanskje gått for et Street Fighter II-kabinett, siden det har to stikker og massevis av knapper (Rampage har tre stikker, men bare to knapper for hver spiller … pluss, det blir nok litt vel intimt med tre spillere her).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.