Glemt bilspillperle har blitt lansert på Steam

Cross Racing Championship fikk mye mindre oppmerksomhet enn det fortjente da det opprinnelig kom.

Den ungarske utvikleren Invictus har hentet frem igjen en skjult perle fra spillsortimentet sitt. De har nemlig lansert bilspillet Cross Racing Championship Extreme på Steam. Dette er en forbedret utgave av Cross Racing Championship fra 2005.

Racing i flere disipliner

Da spillet kom ut var vinkler som dette fortsatt ganske uvanlige.
Da spillet kom ut var vinkler som dette fortsatt ganske uvanlige.

I Cross Racing Championship Extreme får du kjøre både rally, banekjøring og offroad, og spillet skilter med det som opprinnelig var en svært realistisk fysikkmodell og avansert skademodell. Det har også avanserte datastyrte motstandere som ikke bare blir flinkere underveis, men også reagerer på spillerens handlinger på ulike måter ute på banen.

Spillet har en omfattende enspillerkampanje, og massevis av flerspillermuligheter – i likhet med 1nsane, fra samme studio, kan du prøve deg på en rekke kule moduser, slik som Capture the Flag, Return the Flag, Gate Hunt, Jamboree og Destruction Zone.

Den nye versjonen har alle oppdateringene som kom for originalspillet, støtter Windows 10 og moderne oppløsninger (i bredt format).

En ukjent perle

Om du ikke har hørt om dette spillet før, så er det egentlig ikke så rart – det fikk aldri spesielt mye oppmerksomhet rundt lanseringen, på tross av at det i mine øyne var langt mer underholdende enn mange av de større konkurrentene på markedet. Her er noen ord fra konklusjonen i min anmeldelse av originalspillet:

Cross Racing Championship er et rått, fartsfylt monster av et spill som fokuserer mer på brutal kjøreglede enn comfort og luksus. Det er et spill som i utgangspunktet kanskje virker som en billig og gjennomsnittlig produksjon, men som etter hvert viser seg å ha langt mer substans under panseret enn de fleste store konkurrentene på markedet. Samtidig er det et spill som bærer et visst preg av å komme fra et lite studio med lite penger […]

Jeg har ikke kjøpt Steam-versjonen selv, så jeg aner egentlig ikke hvor godt dette spillet fungerer i konkurranse med nyere titler som Wreckfest. Antakeligvis bærer det nok litt preg av alderen, men jeg de få brukeranmeldelsene det har fått indikerer i alle fall at det fortsatt er moro.

Her er introen, fulgt av et par andre videoer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.